Moet Ik Met Kool Kruipen?

Moet Ik Met Kool Kruipen?
Moet Ik Met Kool Kruipen?

Video: Moet Ik Met Kool Kruipen?

Video: Moet Ik Met Kool Kruipen?
Video: Bankzitters - Zuipen Tot We Kruipen 2024, Maart
Anonim

Sommige tuinders zijn van mening dat het oogsten van kool een positief effect heeft op de opbrengst en de gezondheid van het gewas, dus ze kunnen nooit zonder deze procedure. Andere tuinders negeren het rooien en ontvangen tegelijkertijd elk jaar een opmerkelijke oogst. En om te beslissen of het de moeite waard is om kool te oogsten of niet, is het noodzakelijk om te analyseren wat deze procedure uiteindelijk oplevert.

Moet ik met kool kruipen?
Moet ik met kool kruipen?

Over het algemeen is het echter niet nodig om kool te verzamelen, maar als er planten worden gekweekt die bedoeld zijn voor opslag voor de winter, dat wil zeggen laatrijpe variëteiten, dan helpt het harken om de stabiliteit van de gewassen te behouden, om te voorkomen dat de koppen vast komen te zitten kool in de laatste weken van rijping. Hierdoor behouden groenten een aantrekkelijker uiterlijk.

Veel tuinders houden zich bezig met kool om ziekten zoals zwarte poot te voorkomen. In de meeste gevallen vermijdt de procedure het eigenlijk. Bovendien minimaliseert hilling ook de aanval van een plaag zoals de koolvlieg. Het feit is dat deze insecten hun larven in koolbedden leggen, en door de grond te harken en los te maken, kunnen deze zelfde larven niet rijpen en de aanplant vullen. Hieruit volgt dat hilling een uitstekende preventie is van ziekten en plagen.

Door het heuvelen, wanneer het open deel van de stengels bedekt is met aarde, verschijnen er extra wortels in de planten, die helpen om voedingsstoffen uit de grond te halen. Hierdoor ervaren planten geen tekort aan vitamines en mineralen, groeien ze goed en worden ze praktisch niet ziek.

Door het losraken, wat onvermijdelijk is als gevolg van hilling, krijgen koolwortels extra zuurstof, wat een positief effect heeft op de algemene conditie van de zaailingen en, belangrijker nog, hun ziekteresistentie verbetert.

Misschien zijn dit alle voordelen van hilling, en of het de moeite waard is om tijd aan de procedure zelf te besteden, is aan jou.

Aanbevolen: