Hoe Koffie Te Planten?

Inhoudsopgave:

Hoe Koffie Te Planten?
Hoe Koffie Te Planten?
Anonim

Van een thuis gekweekte koffieboom kun je slechts ongeveer 500 g bonen verzamelen, maar de drank die ervan wordt gemaakt, zal een speciaal aroma en een speciale smaak hebben. Het is gemakkelijk om thuis koffie te verbouwen, omdat het een minimum aan inspanning en voorwaarden vereist.

Hoe koffie te planten?
Hoe koffie te planten?

instructies:

Stap 1

Bereid de grond van tevoren voor. Verwarm de grond een paar minuten in de oven en laat het dan 2 weken staan. De grond moet licht zuur zijn. Om de zuurgraad van de grond te bepalen, doe je het volgende: giet azijn over een handjevol aarde. Als de reactie begon in de vorm van kokende bellen, dan is de zuurgraad normaal, als er geen reactie is, is de grond zuur. Om de grond aan te zuren, volstaat het om deze water te geven met water met citroensap (enkele druppels sap per 1 liter water) of water met toevoeging van azijn. Als de zuurgraad moet worden verlaagd, voeg dan as of krijt toe aan de grond.

Stap 2

Kies een plek voor de spruitenpotten. De koffieboom houdt er niet van om te worden herschikt of omgedraaid (dit kan de opbrengst verminderen), dus de potten moeten op een plaats worden geplaatst waar ze je nooit zullen hinderen. In dit geval moet de plaats zeer goed verlicht en warm zijn (de luchttemperatuur is niet lager dan 20 graden).

Stap 3

Schil de koffiezaden en dompel ze onder in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat. Doe de geschilde korrels in een pot, met de platte kant naar beneden, en druk ze 0,7-1 cm diep aan. De afstand tussen de korrels moet 3-4 cm zijn, giet de kaliumpermanganaatoplossing over de korrels en dek de pot af met glas. Verwijder het glas dagelijks gedurende 30-40 minuten en verleng de luchttijd tot enkele uren nadat de spruiten verschijnen. Geef de spruiten water met bezonken water. Na 1, 5-2 maanden, wanneer ten minste twee paar bladeren op de spruiten verschijnen, transplanteer de koffie in individuele potten.

Stap 4

Verplant de koffieboom eens in de twee jaar in een grotere pot. De beste tijd om te transplanteren is de lente. Tijdens de periode van actieve groei, voed de plant 2-3 keer per maand. Voor het voeren is een minerale meststof of beendermeel geschikt (met een snelheid van 1 kg bloem per 5 kg grond).

Aanbevolen: