Wat Te Doen Als Komkommers Slecht Groeien?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Komkommers Slecht Groeien?
Wat Te Doen Als Komkommers Slecht Groeien?

Video: Wat Te Doen Als Komkommers Slecht Groeien?

Video: Wat Te Doen Als Komkommers Slecht Groeien?
Video: Komkommer zaaien, kweken en oogsten | DIY video | Pokon: Groen doet je goed! 2024, Maart
Anonim

Komkommers zijn relatief eenvoudig te kweken, daarom zijn ze geliefd bij veel tuinders. Voor hun succesvolle teelt zijn allereerst warmte en vocht nodig. Een teveel of gebrek daaraan kan leiden tot een stopzetting van de groei van komkommers.

De groei van komkommers in het open veld stoppen
De groei van komkommers in het open veld stoppen

Waarom komkommers de groei vertragen of stoppen?

Meestal hebben liefhebbers van het vroege planten van zaailingen of het zaaien van zaden in de volle grond een soortgelijk probleem. De eerste warme dagen zijn nog geen reden om je in de maalstroom van tuinaangelegenheden te haasten. Komkommers zijn een thermofiele cultuur. Voor hun succesvolle ontwikkeling is een constante dagtemperatuur van minimaal 20-22 ° C vereist. Tegelijkertijd moet de thermometer 's nachts binnen 12-15 ° C zijn.

Voordat u zaailingen plant of komkommerzaden in de grond zaait, moet u ervoor zorgen dat deze is opgewarmd tot 10-12 ° C. Anders veroordeel je zaden tot verval en zaailingen tot stilstand. In koude grond beschadigen komkommers het delicate wortelstelsel: het verliest zijn vermogen om water en voedingsstoffen op te nemen. In dit geval zullen de bladeren zelfs na het water geven verdorren.

Een teveel aan warmte voor komkommers is niet minder destructief voor een gebrek. Veel tuinders maken een fout wanneer ze de zaailingen onder de film omsluiten en de schuilplaatsen zelden luchten. Al bij 32-35 ° C beginnen ze te lijden: hun bladeren verdampen snel levengevend vocht en de wortels hebben geen tijd om in het juiste volume te absorberen. Het resultaat is triest - komkommers vertragen of stoppen helemaal met groeien.

Waterproblemen zijn een andere veelvoorkomende oorzaak van een slechte ontwikkeling van dit tuingewas. Vooral in de vroege stadia van ontwikkeling. De grond moet matig vochtig zijn, maar niet nat. Het wortelsysteem van komkommers heeft lucht en koolstofdioxide nodig en hun opname is onmogelijk in het "moeras" op de site.

Afbeelding
Afbeelding

De temperatuur van het water voor irrigatie heeft ook invloed op de ontwikkeling van komkommers. Is het kouder dan de grond, dan is er een groot risico op onherstelbare schade aan de wortels van de plant.

Wat te doen om komkommers goed te laten groeien?

Controleer allereerst de temperatuur van de lucht en de bodem. Haast je niet om komkommers in de grond te planten, wacht tot het optimale temperatuurregime is vastgesteld.

Ventileer kassen regelmatig. Maar bescherm de planten tegelijkertijd tegen plotselinge schommelingen in dag- en nachttemperaturen.

Maak de grond vaker los zodat de wortels van de komkommers kunnen "ademen" Doe dit bij voorkeur na elke watergift. Maak het alleen ondiep los om de delicate wortels niet opnieuw te beschadigen.

Geef de komkommers water op kamertemperatuur met water. Geef water in de vroege ochtend, als de zon nog niet sterk is, of in de avond. Ervaren tuinders raden aan om 's ochtends water te geven, zodat de planten de hele dag in een comfortabele omgeving voor hen kunnen zijn, vergelijkbaar met de tropen.

Aanbevolen: