Hoe Het Plafond Schoon Te Vegen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Plafond Schoon Te Vegen?
Hoe Het Plafond Schoon Te Vegen?

Video: Hoe Het Plafond Schoon Te Vegen?

Video: Hoe Het Plafond Schoon Te Vegen?
Video: 5 TIPS wat KLUSSERS moeten weten om een SPACK PLAFOND te schilderen ZONDER STREPEN! 2024, Maart
Anonim

Bij een hoogwaardige appartementrenovatie hoort vaak het opruimen van het plafondoppervlak. Om het plafond de gewenste voorbeeldige uitstraling te geven, wordt het gereinigd en bedekt met gips. Bij het pleisteren van het oppervlak is voegen essentieel, wat met grote zorg moet worden uitgevoerd.

Hoe het plafond schoon te vegen?
Hoe het plafond schoon te vegen?

Noodzakelijk

  • - gipsmortel;
  • - stukadoorsblad;
  • - houten of duraluminium valk;
  • - halve raspen;
  • - raspvlotter;
  • - malka.

instructies:

Stap 1

Bereid de materialen en gereedschappen voor die nodig zijn voor het pleisteren. Om de mortel op het plafond aan te brengen, hebt u een container met mortel, een troffel, een stukadoorstroffel en een complete set gereedschappen nodig die worden gebruikt door professionele stukadoors. Zorg voor werkkleding die u zal beschermen tegen het krijgen van de oplossing op het oppervlak van uw huid.

Stap 2

Schep de benodigde hoeveelheid oplossing uit de valk met een spatel en gooi deze geleidelijk over het te behandelen gebied. Als de mortel kneedbaar is, gebruik dan een schep of kleine emmer om het aan te brengen. In sommige gevallen is het aanbrengen van de oplossing effectiever als deze wordt uitgesmeerd in plaats van erop te strooien. Probeer verschillende toepassingsopties en kies de beste.

Stap 3

Wanneer u de mortel op het plafondoppervlak uitspreidt, plaatst u een klein deel van de mortel op de valk en plaatst u deze dichter bij het oppervlak. Bedek nu de mortel met de achterkant van de troffel en verdeel deze over het oppervlak. Probeer de valk met gelijke kracht naar beneden te drukken, zodat de mortelstroken even dik zijn.

Stap 4

Gebruik een troffel om de op het oppervlak aangebrachte oplossing vast te houden en glad te strijken. Het egaliseren en voegen moet ofwel rond of oplopend gebeuren. Om het oppervlak rond te maken, drukt u de vlotter stevig tegen het oppervlak en draait u tegen de klok in in een cirkelvormige beweging. Druk iets harder op de oneffenheden die aan de oppervlakte kunnen komen en oefen geen noemenswaardige kracht uit op de depressies.

Stap 5

Om ervoor te zorgen dat er geen sporen van cirkelvormige bewegingen op het plafond zijn, voert u een cirkelvormige voeg uit langs de verse voeg. Maak de rasp schoon van de oplossing, druk hem stevig tegen het oppervlak en maak rechte bewegingen (zwaaien). Hiermee worden sporen van de vorige ronde voeg verwijderd.

Stap 6

In de laatste fase van het voegen van het plafond, nadat de mortel enigszins is uitgehard, maakt u de laatste egalisatie van het oppervlak. Laat de troffel tijdens het verwerken afwisselend in twee richtingen lopen, waarbij u dezelfde druk behoudt.

Aanbevolen: