Hoe Maak Je Een Warmwatervloer?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Warmwatervloer?
Hoe Maak Je Een Warmwatervloer?

Video: Hoe Maak Je Een Warmwatervloer?

Video: Hoe Maak Je Een Warmwatervloer?
Video: Zelf vloerverwarming leggen met het noppenplaat systeem (volledige instructiefilm) 2024, Maart
Anonim

Thuiscomfort wordt niet alleen bepaald door de verfijning van de omgeving, maar ook door de juiste bepaling van het temperatuurregime in elk functioneel gebied van het appartement. Als je thuis graag op blote voeten loopt, is het wenselijk dat niet alleen de lucht, maar ook de vloer warm is. In dit geval kunt u, naast traditionele verwarming, het appartement uitrusten met een warmwatervloer, waardoor u de warmte gelijkmatig in de kamer kunt verdelen.

Hoe maak je een warmwatervloer?
Hoe maak je een warmwatervloer?

Noodzakelijk

  • - polystyreen platen;
  • - aluminiumfolie;
  • - polyethyleenfilm;
  • - metalen rooster;
  • - aluminiumdraad;
  • - verwarmingscircuit gemaakt van metalen kunststof buizen;
  • - concrete oplossing;
  • - bevestigingselementen;
  • - beschermende handschoenen;
  • - gereedschapsset.

instructies:

Stap 1

Voorzie een laag thermische isolatie op het oppervlak van de ondervloer. Dit wordt bereikt door het plaatsen van met folie beklede polystyreenplaten of vezelachtige minerale platen. De dikte van de platen moet tussen 30-50 mm zijn. Er worden speciale platen geproduceerd waarop een coördinatenraster is aangebracht, waarlangs het handig is om het verwarmingscircuit achteraf te installeren. Leg de planken gelijkmatig, zonder gaten.

Stap 2

Plaats een laag isolatie rond de omtrek van de kamer. Het beschermt de zijwanden tegen mogelijke barsten en beperkt warmtelekkage buiten het hele systeem. Het circuit is geïsoleerd met polyurethaanschuim en gelaste polyethyleenfilm om vocht te isoleren. De hoogte van de isolatie wordt bepaald door de hoogte van het betonstort in de ruimte.

Stap 3

Bescherm de vloer naast thermische isolatie tegen vocht door de ruimte af te dekken met polyethyleen of aluminiumfolie. Als u thermische isolatie van polystyreen gebruikt, is het niet toegestaan om deze rechtstreeks op de vloer te leggen; in dit geval wordt een scheidingsfolielaag gebruikt.

Stap 4

Installeer het verwarmingscircuit. Het element dat het aan de isolatielagen bevestigt, kan een gaas zijn van staaldraad, stroken ijzer of isolatieplaten met geprofileerde groeven voor het leggen van buizen. Bevestig het verwarmingscircuit in de vorm van een buis met behulp van plastic kabelbinders of zacht aluminiumdraad. De afstand tussen de bevestigingspunten mag niet meer dan één meter bedragen.

Stap 5

Vul het verwarmingscircuit met een laag beton. Hierdoor wordt de vloer naadloos en wordt de temperatuur gelijk. De betonverharding neemt de volledige bedrijfslast op zich en verdeelt deze gelijkmatig over de thermische isolatielaag. De dikte van de laag boven de metalen kunststof buizen waaruit het verwarmingscircuit bestaat, moet 40-45 mm zijn en de totale dikte van de waterbodem moet 60-65 mm zijn.

Stap 6

Sluit het systeem aan op een warmwaterbron. Controleer hoe efficiënt uw waterbodem functioneert. Als de installatie correct is uitgevoerd, zal het warme water dat door de buizen circuleert het vloeroppervlak snel verwarmen en zult u snel merken hoeveel comfortabeler de kamer is geworden.

Stap 7

Gebruik keramische tegels of laminaatvloeren voor vloeren. Het voordeel van een tegel is dat deze een aanzienlijk hogere thermische geleidbaarheid heeft. Kies bij het kiezen van een laminaatvloer voor modellen die gecombineerd worden met warme vloeren. Gebruik bij het leggen van laminaat een zo dun mogelijke ondergrond, anders wordt de vloertemperatuur lager.

Aanbevolen: