Hoe Witte Mosterd Te Planten?

Inhoudsopgave:

Hoe Witte Mosterd Te Planten?
Hoe Witte Mosterd Te Planten?

Video: Hoe Witte Mosterd Te Planten?

Video: Hoe Witte Mosterd Te Planten?
Video: Witte mosterd (Sinapsis alba) - 2017-07-25 2024, Maart
Anonim

Witte mosterd kun je het hele tuinseizoen planten. Het kan in rijen worden gezaaid, ingebed in de grond tot een diepte van 1, 5-2 cm, of u kunt de zaden gelijkmatig op de juiste plaats strooien en de bovenkant egaliseren met een hark. Water indien nodig.

Hoe witte mosterd te planten?
Hoe witte mosterd te planten?

Witte mosterd is een eenjarige oliehoudende plant met diepe wortels en een grote groene massa, waarvan de hoogte varieert van 30 tot 80 cm, bloeit met gele bloemen verzameld in een borstel en verspreidt een sterke honinggeur. Vervolgens worden vruchten gevormd uit de bloemen - lange peulen met zaden. Witte mosterd wordt gebruikt als groenbemester of meststof.

Hoe is het nuttig?

Door diep in de grond doordringende wortels kan mosterd de grond goed losmaken, structureren en draineren. De stof die door het wortelstelsel wordt uitgescheiden, heeft een nadelig effect op de ritnaald. De plaag vermijdt gebieden die zijn beplant met witte mosterd.

Tijdens de maaiperiode, wanneer de groene massa van de plant in de grond komt, stroomt een groot aantal micro-organismen naar beneden voor de verwerking, die het land verrijken. Witte mosterd is in staat de groei van onkruid te onderdrukken.

Bevordert de kweek en gemakkelijker assimilatie van moeilijk op te lossen voedingsstoffen - fosfaten door andere planten. De dichte mosterdschil voorkomt wind- en watererosie in het voor- en najaar. In de winter zorgen mosterdschillen ervoor dat de grond niet te veel bevriest. Essentiële oliën in alle delen van de plant voorkomen de ophoping van ongedierte en schimmels in de bodem.

Hoe en wanneer te planten?

Voorbereiding voor het zaaien van witte mosterd omvat dezelfde maatregelen als voor het zaaien van vroege voorjaarsgranen. Je kunt dit gewas het hele tuinseizoen zaaien, dat wil zeggen met de komst van de lente tot begin september. In de zuidelijke regio's tot midden tot eind september. Sommige tuinders zaaien ook voor de winter, maar in dit geval moet je wachten op het koude weer, zodat de cultuur geen tijd heeft om te rijzen. Als meststof wordt mosterd twee keer per jaar gezaaid: 30 dagen vóór het planten van een groentegewas en aan het begin van de herfst, wanneer de oogst zal plaatsvinden.

Zaaien na de oogst helpt om vocht in de grond vast te houden. Tegelijkertijd kunt u mosterd op twee manieren zaaien:

- in rijen met een afstand van 15 cm, terwijl de zaden tot een diepte van 1,5-2 cm in de grond zijn ingebed;

- verdeel de zaden gelijkmatig over het voorbereide gebied en egaliseer ze van bovenaf met een hark.

Mosterd heeft geen speciale zorg nodig, als de grond erg droog is, moet je hem water geven en dat is alles. Na anderhalve maand, wanneer de plant een hoogte van 20 cm bereikt, moet deze worden gemaaid, geplet en in de grond worden ingebed. Ervaren tuinders geven de geplante bladeren van de plant water met preparaten als "Baikal", "Shining" en "Renaissance", en bedekken ze met zwarte film of dakbedekking. Zo kunt u tegen de herfst een losse, gezonde en verrijkte grond krijgen met alle stoffen die nodig zijn voor plantengroei.

Aanbevolen: