Op Welke Afstand Aardappelen Van Elkaar Planten

Op Welke Afstand Aardappelen Van Elkaar Planten
Op Welke Afstand Aardappelen Van Elkaar Planten

Video: Op Welke Afstand Aardappelen Van Elkaar Planten

Video: Op Welke Afstand Aardappelen Van Elkaar Planten
Video: Toms Moestuin 2016 # 21 : Vroege aardappelen planten / poten 2024, Maart
Anonim

De late lente-vroege zomer is de tijd om aardappelen te planten. Om een opmerkelijke oogst van deze groenten te krijgen, is er veel werk nodig, en vooral, om het gewas volgens alle regels in de grond te planten.

Op welke afstand aardappelen van elkaar planten
Op welke afstand aardappelen van elkaar planten

Aardappelen poten is een eenvoudige zaak, want door slechts een paar nuances te kennen, kunnen tuinders elk jaar een enorme oogst van deze groenten oogsten, natuurlijk als de teelt tijdens de teelt goed wordt verzorgd.

Dus om de aardappeloogst van jaar tot jaar te behagen, is het niet voldoende om alleen goed voor het gewas te zorgen en het juiste plantmateriaal te kiezen, het is belangrijk om de afstand tussen de knollen en tussen de rijen bij het planten in acht te nemen. Er moet aan worden herinnerd dat aardappelen tijdens de groei moeten worden gehesen en dat deze alleen kan worden geproduceerd als de aanplant correct is uitgevoerd.

Als we uitgaan van de ervaring van ervaren tuinders, dan is de optimale afstand tussen knollen bij het planten 25-35 centimeter (dit is ongeveer een schopbajonet), maar het is belangrijk om een afstand van minimaal 60 centimeter tussen rijen aan te houden. Natuurlijk kunt u een beetje afwijken van deze normen, dit heeft geen grote invloed op de opbrengst, maar de afwijkingen moeten onbeduidend zijn, want als de aardappelen te dichtbij worden geplant, hebben de groenten niet genoeg ruimte voor volledige ontwikkeling, de opbrengst zal lijden.

Over het algemeen hangt veel af van de variëteit van aardappelen, de grond waarop groenten worden geplant. Meestal, als de grond zwaar genoeg is, groeien de vruchten van aardappelen niet veel, in dit geval kunnen ze 20 centimeter uit elkaar worden geplant, op lossere grond is het beter om een afstand van 30-35 centimeter aan te houden. Het is natuurlijk niet nodig om met een liniaal of een meetlint te rennen, in het begin kunt u bijvoorbeeld een voet gebruiken om te meten en vervolgens "op het oog" te landen.

Het is vermeldenswaard dat de beste aardappelrassen die geschikt zijn voor teelt in centraal Rusland Nevsky, Charodey, Slavyanka, Lorkh, Udacha en Sineglazka zijn, voor Siberië - Red Scarlett, Timo, Gloria en Ermak.

Aanbevolen: