Coloradokever: Hoe Te Vechten

Inhoudsopgave:

Coloradokever: Hoe Te Vechten
Coloradokever: Hoe Te Vechten

Video: Coloradokever: Hoe Te Vechten

Video: Coloradokever: Hoe Te Vechten
Video: Helicopters ingezet tegen Coloradokever (1948) 2024, Maart
Anonim

Coloradokevers zijn zeer productief en vraatzuchtig, de waanzinnige liefde van dit insect voor aardappelen en maakte het de vijand van tuiniers. Als je het niet op tijd ziet, kun je zonder gewas zitten. Je kunt deze plaag het hoofd bieden met behulp van chemische en folkremedies.

Coloradokever: hoe te vechten
Coloradokever: hoe te vechten

De coloradokever bestrijden met chemie

Preparaten tegen de coloradokever hebben een systemische, biologische en contactwerking, zoals blijkt uit de inscriptie op de verpakking. Let bij het kiezen van dit of dat medicijn op het actieve ingrediënt. Volg strikt de instructies voor fokken en gebruik, er mogen geen kleinigheden in deze kwestie zijn, anders riskeert u niet alleen de Colorado-kevers, maar ook uw dierbaren.

Contactmedicijnen hopen zich niet op in knollen en worden niet opgenomen in planten; ze werken alleen wanneer ongedierte in contact komt met het omhulsel. Met water en regen worden dergelijke preparaten gemakkelijk met water afgewassen en zijn ze verslavend bij kevers. Daarom wordt aanbevolen om contactactiemiddelen jaarlijks te vervangen door nieuwe, modernere.

Het grootste effect kan worden bereikt als alle buren in het land tegelijkertijd aardappelen van de coloradokever verwerken.

Systemische medicijnen hebben een langere werkingsduur, veroorzaken geen verslaving bij kevers, worden niet weggespoeld door regen en vereisen een minimaal aantal behandelingen. Als je de knollen bij het planten met Prestige of Masterpiece behandelt, kun je de coloradokever gerust het hele seizoen vergeten. Je moet voorzichtig zijn met geneesmiddelen met systemische werking, hun kankerverwekkende en giftige stoffen dringen diep in de plant door en hopen zich op in de knollen. Daarom wordt het niet aanbevolen om ze te gebruiken voor vroege aardappelen.

Biologische preparaten zijn het veiligst voor de mens, ze bevatten sporenbacteriën die darm- en maagklachten kunnen veroorzaken. Geïnfecteerde kevers verliezen snel hun eetlust en sterven na een paar dagen. Deze medicijnen hopen zich niet op in knollen en worden niet opgenomen door planten, ze zijn absoluut onschadelijk voor mensen en andere insecten. Het enige nadeel is de frequentie van behandelingen.

De beste en veiligste manier om de coloradokever te bestrijden, is door het ongedierte met de hand te plukken. Maar het wordt alleen gebruikt in kleine gebieden, bij zonnig weer. Volwassen kevers en larven worden verzameld en vervolgens vernietigd.

Bestrijding van de Coloradokever: volksmethoden

Gebruik uienschillen om de coloradokever te bestrijden. De aardappelplaag kan gewoon niet tegen de geur van rottende uienschillen. Zolang ze onder de aardappelstruik is, zal de kever hem niet begeren. Daarom wordt het aanbevolen om bij het planten van aardappelen een handvol uienschillen in elk gat te leggen, dankzij vocht zal het geleidelijk beginnen te rotten, waardoor het ongedierte wordt afgeschrikt.

Bestrooi bij het planten van aardappelen elk gat met houtas. Zodra de struik opgroeit en zich vormt, wacht niet tot de coloradokevers en larven verschijnen, maar besproei de planten met een asoplossing. Om het te bereiden, verdun je twee kilogram as in tien liter water. Verdun vervolgens een liter oplossing in tien liter water en spuit de struiken.

Zet Coloradokevervallen op uw eigendom. Hiervoor heb je inmaakpotten of glazen potten nodig. Wrijf de randen van de container in met aardappelsap, leg een paar stukjes aardappelen op de bodem. Plaats voorbereide vallen op het hele terrein (één pot per vijf vierkante meter). Kevers moeten dagelijks worden vernietigd.

Aanbevolen: