Hoe Paraffine Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Paraffine Te Verwijderen?
Hoe Paraffine Te Verwijderen?

Video: Hoe Paraffine Te Verwijderen?

Video: Hoe Paraffine Te Verwijderen?
Video: 🌸JE VOETEN ZIJDE ZACHT EN EELTVRIJ MET DEZE SIMPELE HUISMIDDEL🌸 2024, Maart
Anonim

Moderne paraffinekaarsen worden heel vaak geproduceerd in kant-en-klare kandelaars, die voorkomen dat de paraffine bij het smelten naar buiten stroomt. Maar het is de moeite waard om hard op zo'n kaars te blazen, omdat er een paraffinevlek ontstaat op meubels of tapijt.

Op zo'n kaars hoef je alleen maar hard te blazen, want op meubels of tapijt vormt zich een paraffinevlek
Op zo'n kaars hoef je alleen maar hard te blazen, want op meubels of tapijt vormt zich een paraffinevlek

instructies:

Stap 1

Als u zich in een vergelijkbare situatie bevindt, moet u niet meteen proberen de paraffine schoon te maken - door dit te doen, vergroot u alleen het gebied van de vlek en bemoeilijkt u uw taak. Het is beter om de paraffine volledig te laten uitharden en dan pas aan de slag te gaan.

Stap 2

Uitgeharde was kan eenvoudig worden verwijderd van hard hout, metaal, kunststof en andere oppervlakken. Gebruik voor het reinigen een plat voorwerp zoals een cd om de was af te schrapen zonder het oppervlak te beschadigen. Nadat de meeste was is verwijderd, kunnen de resten licht worden verwarmd met een föhn en worden verzameld met een papieren handdoek.

Stap 3

Als paraffine op een stof of tapijt is gemorst, moet u het na het uitharden in kleine stukjes breken met uw vingers en proberen het voorzichtig van de stof of tapijtpool te scheiden. Je moet geen geweld gebruiken, probeer de verharde massa eruit te trekken - dit kan het ding verpesten.

Stap 4

Nadat u het grootste deel van de paraffinevlek hebt verwijderd, bevestigt u een papieren handdoek aan de resten en plaatst u een licht verwarmd strijkijzer erop. De paraffine smelt en absorbeert in het zachte papier. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven en niets te verbranden. Als het bij de eerste poging niet mogelijk was om de paraffine onder de knie te krijgen, probeer het dan nog een paar keer totdat je het resultaat hebt bereikt.

Aanbevolen: