Hoe Krijg Je Een Aftrek Voor Het Gekochte Appartement?

Inhoudsopgave:

Hoe Krijg Je Een Aftrek Voor Het Gekochte Appartement?
Hoe Krijg Je Een Aftrek Voor Het Gekochte Appartement?

Video: Hoe Krijg Je Een Aftrek Voor Het Gekochte Appartement?

Video: Hoe Krijg Je Een Aftrek Voor Het Gekochte Appartement?
Video: Hoe verkoop je een huis? Stappenplan voor een goed verkoopproces | Funda 2024, Maart
Anonim

Als u een appartement heeft gekocht, heeft u recht op onroerendgoedaftrek. Dit recht wordt verleend door federale wet 224-F3, clausule 2 en clausule 1, evenals artikel 220 van het belastingwetboek van de Russische Federatie. Het bedrag van de aftrek wordt bepaald door artikel 210 van de belastingwet van de Russische Federatie en verhoogd tot 260 duizend roebel. U kunt de betaalde inkomstenbelasting contant of per bankoverschrijving terugkrijgen. Hiervoor dient u een aantal documenten te verzamelen en contact op te nemen met het belastingkantoor van uw regio.

Hoe krijg ik aftrek voor het gekochte appartement?
Hoe krijg ik aftrek voor het gekochte appartement?

Noodzakelijk

  • - het paspoort;
  • - uitspraak;
  • - belastingaangifte;
  • - bewijs van inkomen 2-NDFL;
  • - zichtrekeningnummer;
  • - documenten voor het appartement.

instructies:

Stap 1

Als u belastingaftrek per bankoverschrijving wilt ontvangen, neemt u direct na aankoop van een appartement contact op met de belastingdienst. Vul de verklaring in, toon uw paspoort, een certificaat van de werkplek van het 2-NDFL-formulier, een eigendomsbewijs van een appartement, een verkoop- en koopovereenkomst met een gespecificeerde aankoopprijs van onroerend goed, een akte van aanvaarding en overdracht, een financieel document over de overdracht van fondsen voor het appartement aan de verkoper. Als financieel document kunt u het ontvangstbewijs van contant geld van de verkoper overleggen, aangezien u een niet-contante overboeking kunt bevestigen met een bankdocument.

Stap 2

Als niet-contante aftrek krijgt u het recht om geen inkomstenbelasting te betalen totdat het vereiste aftrekbedrag is bereikt.

Stap 3

Als u contante aftrek wilt ontvangen, neemt u 12 maanden na aankoop van het appartement contact op met de belastingdienst. Vul uw belastingaangifte in en dien alle genoemde documenten in. Daarnaast moet u het nummer van de bankrekening waarop het geld naar u wordt overgemaakt, doorgeven. De belastinginspectie werkt alleen samen met de Spaarbank van de Russische Federatie. Heeft u dus geen spaarboekje bij deze bank, dan moet u dit uitgeven. De belastingaftrek wordt op uw rekening bijgeschreven.

Stap 4

Als u het appartement als gemeenschappelijk mede-eigendom hebt geregistreerd, moet elke eigenaar een belastingaftrek krijgen door persoonlijk contact op te nemen met de belastingdienst. Als een appartement bijvoorbeeld is ontworpen voor twee personen, is iedereen eigenaar van de helft. Daarom ontvangt iedereen 130 duizend roebel als het appartement 2 miljoen of meer waard is.

Stap 5

Vergeet niet dat u alleen kunt terugkrijgen wat u al aan inkomstenbelasting heeft ingebracht. Als u het verschuldigde bedrag niet heeft betaald, ontvangt u alleen wat u heeft betaald.

Aanbevolen: