Hoe Een Vaatwasser Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Vaatwasser Te Repareren?
Hoe Een Vaatwasser Te Repareren?

Video: Hoe Een Vaatwasser Te Repareren?

Video: Hoe Een Vaatwasser Te Repareren?
Video: #34 reparatie vaatwasser 2024, Maart
Anonim

De vaatwasser wordt een steeds vaker voorkomende assistent voor moderne huisvrouwen, waardoor ze worden verlost van vervelend en routinematig werk. Maar net als andere huishoudelijke apparaten en mechanismen kan de vaatwasser falen. Allereerst gebeurt dit wanneer de bedieningsregels worden overtreden. In sommige gevallen is het mogelijk om storingen aan de unit zelf te verhelpen, zonder de hulp van servicediensten in te schakelen.

Hoe een vaatwasser te repareren?
Hoe een vaatwasser te repareren?

Noodzakelijk

  • - handleiding voor de vaatwasser;
  • - set sleutels;
  • - schroevendraaier;
  • - tester.

instructies:

Stap 1

Als de waterafvoerfunctie abnormaal is, inspecteer de pomp dan zorgvuldig van buitenaf. Controleer de bevestiging van de pomp aan de behuizing, draai indien nodig de bevestigingen aan. Als de pomp tekenen van slijtage vertoont, vervang deze dan door een nieuwe unit.

Stap 2

Als de machine het vuil niet slecht van de vaat spoelt, ligt de reden niet noodzakelijk in de technologie. Misschien gebruikt u een afwasmiddel van lage kwaliteit of bent u door onoplettendheid vergeten glansspoelmiddel in het bakje te doen. Als de eliminatie van deze redenen niet heeft geholpen, kan de oorzaak liggen in de verstopping van de interne holte van de machine of in de algemene onbalans van de onderdelen. Zoek gekwalificeerde hulp bij een reparatiewerkplaats.

Stap 3

Als de normale uitvoering van programma's abnormaal is, controleer dan eerst of de instellingen correct zijn. Raadpleeg hiervoor de handleiding van de machine en zet de standaardinstellingen in de handmatige modus. Als de programma's automatisch worden geïnstalleerd, zijn de mogelijke oorzaken van de storing de uitval van de automatiseringseenheid of het falen van het verwarmingselement. Bel in elk van deze gevallen de wizard, zelfeliminatie van de storing zal moeilijk zijn.

Stap 4

Als de machine te veel energie verbruikt in de bedrijfsmodus, en als de automatische apparaten die de stroomtoevoer regelen, worden uitgeschakeld, is het hoogstwaarschijnlijk dat een gekwalificeerde vervanging van het verwarmingselement (verwarmingselement) vereist is. Soortgelijke maatregelen zijn vereist bij afwezigheid van waterverwarming of onvoldoende watertemperatuur. Een nauwkeurige diagnose van de storing kan alleen door een specialist worden uitgevoerd.

Stap 5

Als er een lek optreedt uit de machine, controleer dan of de aansluitingen en slangen stevig vastzitten, evenals hun integriteit. Als er een storing wordt gevonden, draait u de bevestigingen vast of vervangt u de defecte slang door een nieuwe.

Stap 6

Vreemde geluiden tijdens de werking van de vaatwasser kunnen duiden op slijtage aan de oliekeerring of pomp. Vervang deze onderdelen van de machine door goede, raadpleeg de gebruiksaanwijzing van het apparaat.

Stap 7

De vaatwasser gaat niet aan. Controleer in dat geval of er spanning op het elektriciteitsnet staat en of het stopcontact en het aansluitsnoer (inclusief de stekker) werken. Sluit indien nodig opnieuw aan door het netsnoer te vervangen door een nieuw exemplaar. Als dit het probleem niet oplost, moet een diagnose worden uitgevoerd - het is mogelijk dat de aan / uit-knop, het stroomfilter of het deurvergrendelingsmechanisme defect raakt. Vertrouw dergelijke storingen toe aan de meester van het servicecentrum voor eliminatie.

Aanbevolen: