Hoe Duindoorn Te Verspreiden?

Hoe Duindoorn Te Verspreiden?
Hoe Duindoorn Te Verspreiden?

Video: Hoe Duindoorn Te Verspreiden?

Video: Hoe Duindoorn Te Verspreiden?
Video: 10 Voedingstips om je immuunsysteem te versterken - DEEL 2 2024, Maart
Anonim

Duindoorn is een heerlijke en zeer gezonde bes. U kunt het op uw persoonlijke perceel laten groeien. Indien gewenst kunt u het aantal planten vergroten met stekken. Het is onwenselijk om zaden voor reproductie te gebruiken, omdat volwassen bomen variëteitskwaliteiten missen.

Hoe duindoorn te verspreiden?
Hoe duindoorn te verspreiden?

Voor reproductie is het het beste om duindoorn van verschillende soorten te nemen. Als er iets kleins in uw omgeving groeit, koop dan stekken in een tuinwinkel. Het kan niet worden gegarandeerd dat ze allemaal wortel schieten, dus koop met een kleine marge.

Als u besluit stekken te nemen van planten die in uw tuin groeien, doe dat dan in de late herfst. Snijd de jaarlijkse groei in november af - de lengte moet ongeveer 30-40 cm zijn en de diameter is 0,5-0,6 mm. Bind de takken in een bos, wikkel ze in een vochtige doek en doe ze in een grote plastic zak. Buiten bewaren tot het voorjaar onder een laag sneeuw.

Het is raadzaam om bedden voor te bereiden voor het planten van jonge stekken in de herfst. Als je geen tijd hebt om dit te doen, begin dan met graven en bemesten zodra de sneeuw smelt. Voeg minerale meststoffen toe aan de grond - houd u strikt aan de dosering die op de verpakking staat aangegeven. Voeg rotte mest toe, met een snelheid van 3 kg per 1 vierkante meter. m Graaf de aarde op tot een diepte van 20-25 cm.

Dompel de voorbereide stekken 5 dagen in water voor het planten. Plant ze in de volle grond op een afstand van 10 cm van elkaar. Waterput. Plaats bogen en rek er een ademende film op, maar u hoeft de zijkanten niet te sluiten. Bodemvochtig houden, periodiek onkruid verwijderen en losmaken.

Wortels op de stekken verschijnen binnen een paar weken, waarna de planten sneller beginnen te groeien. Zodra hun hoogte met 10-15 cm toeneemt, verwijdert u de film. Tegen de herfst, mulch de aanplant met turf en droge bladeren, verspreid het vergiftigde knaagdieraas. Verwijder in het voorjaar de dode stekken - er kunnen er ongeveer 40% van zijn.

In het tweede jaar in de herfst kunt u de duindoorn naar een andere plaats overplanten. Volwassen planten hebben meer voedingsstoffen, vocht en zon nodig, dus vergroot de afstand tussen struiken tot 1 meter, als het gebied van de site dit toelaat. Vergeet niet om gedroogde takken te verwijderen en twee keer per zomer minerale meststoffen aan te brengen.

Aanbevolen: