Hoe Een Transmissie Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Transmissie Te Repareren?
Hoe Een Transmissie Te Repareren?

Video: Hoe Een Transmissie Te Repareren?

Video: Hoe Een Transmissie Te Repareren?
Video: Hoe werkt een versnellingsbak? #MasterMiloHelpdesk 2024, Maart
Anonim

Automatische of handmatige transmissies zijn een van de meest kwetsbare onderdelen van elk voertuig. Zelfs als een van de onderdelen die de doos vormen versleten is, zal de werking van het mechanisme onduidelijk zijn en kan het apparaat volledig falen. Het meest complexe ontwerp is de automatische transmissie (automatische transmissie). Het wordt gevormd door precisiezuigers, waarvan de toestand afhangt van de werking van de transmissie. Om de versnellingsbak te repareren heeft u een gereedschapsset nodig.

Zelfs een automatische transmissie moet mogelijk worden gerepareerd
Zelfs een automatische transmissie moet mogelijk worden gerepareerd

Noodzakelijk

Auto, speciale gereedschapsset, versnellingsbakolie

instructies:

Stap 1

Als er trillingen of geluid in de doos zijn, draai dan de bevestigingen vast of vervang (zoals aanbevolen door een specialist) de steunen. Het is ook de moeite waard om het stationaire toerental van de motor aan te passen.

Stap 2

Inspecteer de lagertandwielen op beschadigingen en vervang ze indien mogelijk.

Stap 3

Controleer het oliepeil bij een knarsend geluid of bij moeilijk schakelen. Als deze is verlaagd, vul dan de juiste oliesoort bij. Ook kunnen er problemen ontstaan in een situatie waarin het verkeerde merk olie in de auto is gegoten.

Stap 4

Vervang bij problemen veroorzaakt door olielekkage de afdichtingen op de beschadigde O-ringen.

Stap 5

Als de koppeling niet volledig is geschakeld, ontlucht dan vaak de lucht uit het hydraulische systeem en stel de aandrijving af. Er moet ook aandacht worden besteed aan de bruikbaarheid van de transmissiekabels.

Stap 6

Als de versnelling spontaan afslaat, de synchronisatieveren los zitten of als er een ander probleem is dat professionele interventie vereist, ga dan naar het dichtstbijzijnde servicestation.

Aanbevolen: