Hoe Sinaasappels Te Kweken?

Inhoudsopgave:

Hoe Sinaasappels Te Kweken?
Hoe Sinaasappels Te Kweken?

Video: Hoe Sinaasappels Te Kweken?

Video: Hoe Sinaasappels Te Kweken?
Video: Kweek oranje zaad snel en gemakkelijk 2024, Maart
Anonim

Van alle citrusplanten is sinaasappel de meest pretentieloze. Het groeit snel en kan zich zelfs in droge ruimtes normaal ontwikkelen. Als u echter een echte sinaasappelboom wilt hebben, moet deze zorgvuldig worden gecontroleerd.

Hoe sinaasappels te kweken?
Hoe sinaasappels te kweken?

instructies:

Stap 1

Sinaasappelzaden moeten rauw worden geplant, onmiddellijk na het eten van de vrucht. Voor het planten is het beter om een aarden pot te kiezen, deze zal overtollig vocht opnemen en als er een gebrek aan is, zal deze teruggeven. Plaats drainage op de bodem van de schaal.

Stap 2

De meest geschikte grond voor citrusvruchten wordt beschouwd als grond onder hoge brandnetels of eiken. Als u niet in de gelegenheid bent om dergelijke grond te krijgen, kunt u een mengsel van blad- en grasrijke grond, humus en goed gewassen grofkorrelig rivierzand bereiden. Het is het beste om het in grote hoeveelheden te koken, zodat het later aan de pot kan worden toegevoegd, waardoor de voeding van de groeiende boom wordt verrijkt.

Stap 3

Verschillende zaden worden geplant tot een diepte van 2,5 cm, de grond wordt bewaterd en bedekt met een film, waarna de pot op een goed verlichte plaats wordt geplaatst, maar niet in direct zonlicht. Bij een temperatuur van 22-25 ° C verschijnen zaailingen in ongeveer 3 weken, tot die tijd wordt de film niet verwijderd.

Stap 4

Van alle spruiten moet je de sterkste kiezen, de rest moet worden afgeknepen. De volwassen scheut wordt overgeplant in een grote pot. Houd er rekening mee dat een sinaasappelboom tot 2 m groeit, deze moet ruim zijn in de gekozen schotel. Het wordt niet aanbevolen om de plant opnieuw te planten; het is beter om de bovengrond te vervangen door een nieuw voedzaam grondmengsel en regelmatig te bemesten.

Stap 5

Voor een sinaasappelboom moet je een plaats kiezen met een helder diffuus licht, bij weinig licht worden dunne en zwakke bladeren gevormd en worden de scheuten uitgerekt. In de zomer moet de plant regelmatig worden bewaterd en besproeid en moet de citrusvrucht worden bemest. Je kunt het naar het balkon of de tuin brengen en in het voorjaar geleidelijk uitharden.

Stap 6

Oranje bloemen verschijnen op de takken van de vijfde orde, dat wil zeggen niet eerder dan vijf jaar later. Gedurende deze tijd moet je de kroon van een boom vormen met een groot aantal van dergelijke takken. Om dit te doen, worden in het voorjaar takken van 10-15 cm lang afgeknepen, de bovenste bladeren worden intact gelaten en de volgende twee bladeren worden afgesneden. Dus je maakt de knoppen wakker, waaruit dan nieuwe scheuten zullen verschijnen, ze moeten ook worden afgeknepen. Het eindresultaat is een bossige boom met een groot aantal korte takken, waarop in de toekomst bloemen zullen ontstaan.

Stap 7

Om de bloei van de sinaasappel te versnellen, wordt een koude winter voor de boom gecreëerd, waarbij de temperatuur op ongeveer + 7-8 ° C wordt gehouden. Op dit moment wordt het zelden bewaterd, ongeveer eens in de 10 dagen, en wordt de bemesting gestopt. Zo'n plant zal in 3-4 jaar kunnen bloeien. Bestuiving moet onafhankelijk worden uitgevoerd, waarbij stuifmeel met een borstel van de ene bloem naar de andere wordt overgebracht. Bloei en vruchtvorming vindt het beste plaats bij een temperatuur van 15-18°C.

Aanbevolen: