Hoe Plafonds Op Te Hangen

Inhoudsopgave:

Hoe Plafonds Op Te Hangen
Hoe Plafonds Op Te Hangen

Video: Hoe Plafonds Op Te Hangen

Video: Hoe Plafonds Op Te Hangen
Video: Lamp ophangen aan het plafond: hoe moet het en waar moet je op letten | DIY | How to met GAMMA 2024, Maart
Anonim

Het ophangen van kunststof plafonds is een moderne manier om het interieur van een woonruimte te verbeteren. Daarnaast is kunststof een zeer betaalbaar materiaal. Wanneer u besluit een kunststof plafond op te hangen, meet dan eerst het plafond. De kunststof panelen zelf zijn rechthoekige platen met een breedte van 17 cm en een lengte van 6 m. Hierdoor is de totale oppervlakte van één paneel ongeveer gelijk aan een vierkante meter.

Deze panelen zijn een goede keuze voor elk plafond
Deze panelen zijn een goede keuze voor elk plafond

instructies:

Stap 1

Naast de panelen zelf, moet u ook houten latten kopen met een doorsnede van 3x5 cm, het plafond wordt eraan bevestigd. Bepaal van tevoren hoe je het plastic op het plafond (over of langs de geselecteerde muur) gaat plaatsen. Bereken ook de benodigde lengte van de lamellen, aangezien het plafond er loodrecht op wordt gemonteerd. Houd er rekening mee dat de afstand tussen de lamellen ongeveer 30 cm moet zijn, dit zal helpen bij het bepalen van de totale lengte van de lamellen. U moet ook een plafondplint kopen.

Stap 2

Plafonds worden aan de lamellen bevestigd met zelftappende schroeven met een lengte van 50-60 mm en plastic pluggen, dus u moet deze ook inslaan. Van het gereedschap heb je een boormachine, een perforator, een meubelnietmachine en een ijzerzaag nodig.

Stap 3

Voordat u lamellen en kunststof panelen gaat zagen, moet u alles zorgvuldig opmeten en markeringen op het plafond aanbrengen. Voor plastic is een ijzerzaag voor metaal perfect en de lamellen kunnen worden gesneden met een gewone timmerzaag. Nadat u de lamellen hebt doorgesneden, boort u de kanalen voor de zelftappende schroeven erin voor. Een boor van drie millimeter is voldoende. De gaten moeten 40-50 cm uit elkaar liggen.

Stap 4

Nu kun je jezelf bewapenen met een trapladder en beginnen met het bevestigen van de rails en plastic panelen. Bevestig de lat op de gewenste plek aan het plafond. Door de kanalen die zijn geboord voor zelftappende schroeven, krast u de markeringen met een scherpe spijker of priem. Volgens de verkregen markeringen, guts het plafond met een perforator en plaats vervolgens plastic pluggen. Schroef de lamellen op hun plaats. Plaats vervolgens een stuk plastic in een van de randen van de kamer, waarbij u het paneel met het hangslot naar u toe richt. Schiet haar vervolgens neer met een nietmachine op de latten. Steek het volgende paneel in het slot en schiet opnieuw met een nietmachine. Nadat de installatie van de panelen is voltooid, installeert u de plafondplint.

Aanbevolen: