Hoe De Opbrengst In Een Verwaarloosde Tuin Te Herstellen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Opbrengst In Een Verwaarloosde Tuin Te Herstellen?
Hoe De Opbrengst In Een Verwaarloosde Tuin Te Herstellen?

Video: Hoe De Opbrengst In Een Verwaarloosde Tuin Te Herstellen?

Video: Hoe De Opbrengst In Een Verwaarloosde Tuin Te Herstellen?
Video: Mijn Tuin - Goed gekozen border, weinig onderhoud 2024, Maart
Anonim

In een boomgaard die lange tijd niet de nodige zorg krijgt, zijn de kronen sterk verdikt, zijn er veel uitdrogende takken, zwakke groei, alleen vruchtvorming in de bovenste delen van de bomen. De metgezellen van de verlaten tuin zijn plagen en ziekten. Maar zelfs zo'n tuin is niet hopeloos.

Hoe de opbrengst in een verwaarloosde tuin te herstellen?
Hoe de opbrengst in een verwaarloosde tuin te herstellen?

instructies:

Stap 1

Waar moet je beginnen? We moeten eerst de kroon opruimen.

Allereerst, in het vroege voorjaar, verwijder, snijd in een "ring" alle gedroogde en storende takken die de zon niet doorlaten in de kruin. Als de kroon erg "overwoekerd" is, knip dan alle "overbodige", droge en dode, schaduwrijke en niet groeiende takken weg, niet onmiddellijk, maar geleidelijk, gedurende meerdere jaren. Deze gebeurtenis wordt gehouden in het belang van de boom, om hem niet te verzwakken.

Als er veel takken zijn die alleen op hun toppen groeien, moeten twee of drie stammen worden gekozen, maar levensvatbaar. Ze moeten worden "verjongd". De krachtigste scheuten uit de plakjes kunnen worden gekweekt en vervolgens worden gevormd om oude stammen te vervangen.

Stap 2

Er kan veel begroeiing zijn in de wortelzone. Alles moet worden uitgesneden met een scherp gereedschap onder de "wortel". En dan verwijderen als het groeit.

Stap 3

De volgende stap is om de stengel van de gedroogde dode bast te verwijderen. Dit gebeurt met een metalen of houten schraper. Dergelijk "afval" wordt niet achtergelaten op de site. Ze moeten worden verzameld en verbrand. Smeer de stammen in met limoen. Wonden na het snoeien - tuinvernis.

Als de stam en takken van de boom bedekt zijn met korstmossen en mossen, worden ze in de herfst behandeld met een 6% -oplossing van ferrosulfaat. In het voorjaar worden bomen behandeld tegen ziekten en plagen, zoals dat in elke tuin hoort.

Stap 4

De belangrijkste taak in een verwaarloosde tuin is het verbeteren van de "gezondheid" door te voeren. Het is noodzakelijk om de cirkels in de buurt van de stam te ordenen, organische en minerale meststoffen aan te brengen. Geef uw tuinbomen regelmatig water bij droog weer.

Aanbevolen: