Hoe De Thuja Voor De Winter Te Beschermen Tegen Bevriezing?

Inhoudsopgave:

Hoe De Thuja Voor De Winter Te Beschermen Tegen Bevriezing?
Hoe De Thuja Voor De Winter Te Beschermen Tegen Bevriezing?

Video: Hoe De Thuja Voor De Winter Te Beschermen Tegen Bevriezing?

Video: Hoe De Thuja Voor De Winter Te Beschermen Tegen Bevriezing?
Video: Studystream: Anaal kanaal en SOA's! 2024, Maart
Anonim

Thuja, vooral een jonge boom, heeft een verplichte beschutting nodig voor de winter. En tuinders die deze plant net op hun site hebben geplant, hebben bijna altijd moeite met de keuze van het afdekmateriaal.

Hoe de thuja voor de winter te bedekken?
Hoe de thuja voor de winter te bedekken?

Noodzakelijk

  • - agrotex / agrospan;
  • - spingebonden / lutrasil;
  • - gaas;
  • - sparren takken;
  • - knutselpapier.

instructies:

Stap 1

Agrotex en Agrospan zijn de favoriete industriële afdekmaterialen die geschikt zijn voor het afdekken van alle bomen en struiken. Het voordeel van deze materialen is dat ze gewassen perfect beschermen tegen zonlicht, terwijl ze geen vocht vasthouden. Daarom, als er in de winter vaak dooi optreedt in uw regio, is het beter om Agrotex of Agrospan te kiezen om de thuja te beschermen.

Stap 2

Spunbond / Lutrasil is ook een vrij populair afdekmateriaal onder tuinders, hoewel het enkele nadelen heeft. Het feit is dat het materiaal planten perfect beschermt tegen zonnebrand, maar het laat geen vocht goed door. Dat wil zeggen dat temperatuurdalingen in de winter op gewassen bedekt met spingebonden / lutrasil niet op de beste manier worden weerspiegeld. De enige redding in dit geval is om het materiaal tijdens het ontdooien te verwijderen, zodat er geen ijskorst op ontstaat.

Stap 3

Kraftpapier is een materiaal dat geschikt is om oudere bomen mee te bedekken. Het beschermt planten perfect tegen wind, kou, sneeuw, zonlicht. Het nadeel van papier is dat het praktisch geen licht doorlaat, wat een negatief effect heeft op planten, vooral zwakke jonge.

Stap 4

Gaas is een uitstekend afdekmateriaal voor planten, maar tuinders gebruiken het niet vaak, omdat er tegenwoordig een goedkopere hulp is. Maar het is vermeldenswaard dat gaas de beste optie is van alle hier genoemde, dus als de gezondheid van uw planten in de tuin u dierbaar is, geef er dan de voorkeur aan.

Stap 5

Wat de geïmproviseerde middelen betreft, kunnen vuren takken worden gebruikt om de thuja te verbergen. Het is het handigst om kleine bomen te bedekken met dennen- of sparrentakken, maar als je eraan went, kunnen gewassen van twee meter gemakkelijk worden "verborgen" voor winterstormen door vuren takken, met behulp van een touw om het vast te maken.

Aanbevolen: