Wat Te Planten In Augustus

Wat Te Planten In Augustus
Wat Te Planten In Augustus

Video: Wat Te Planten In Augustus

Video: Wat Te Planten In Augustus
Video: Wat doe je in augustus in de tuin? | Tuinmanieren 2024, Maart
Anonim

Veel beginnende tuiniers zijn van mening dat augustus niet de tijd is om te planten, maar uitsluitend om het volwassen gewas te oogsten. Dat is het echter niet. In augustus kun je veel gewassen planten die in het vroege najaar een goede oogst kunnen opleveren, en de tuin versieren.

Wat te planten in augustus
Wat te planten in augustus

Wat te planten in augustus in de tuin op het platteland

Niet zo weinig planten kunnen in augustus worden geplant. Groenten zijn bijvoorbeeld dille, basilicum, peterselie, koriander, waterkers (en andere groene salades), rucola, evenals mosterd en daikon. Als er een aardappelras is dat in slechts 40 dagen rijpt, kun je het planten en half september (of in de tweede helft ervan) een tweede oogst van deze groenten verzamelen. Augustus is de perfecte tijd om zwarte en groene radijs, uien en alle andere groene kruiden te planten. Radijs kan vrij goed worden geoogst als deze in de laatste maand van de zomer wordt geplant. In augustus worden de daglichturen verkort en is het weer over het algemeen niet erg warm - ideale omstandigheden voor de groei van smakelijke en sappige radijs. Om het te planten, kun je elke dag vóór 20 augustus kiezen (in centraal Rusland), en drie weken na het planten kun je je al tegoed doen aan gezond fruit. Wortelen en bieten zijn groenten die ook geschikt zijn om in augustus te planten, maar dan pas aan het begin van de maand. Vroegrijpe variëteiten zijn geschikt om te zaaien. Ook deze maand kun je voor de winter zuring en peterselie zaaien.

Wat te planten in augustus van bloemen

Kamille is een mooie, schattige tuinbloem die elk bloembed kan versieren. Uitgebreide aanplant van deze bloemen kan worden gebruikt om borders te versieren, maar als ze langs een effen muur of hek worden geplant, zal de site schitteren met nieuwe kleuren.

image
image

Phloxen zijn niet minder schattige bloemen, hun vrij grote bloeiwijzen zien er geweldig uit op elk bloembed. Aangezien er veel soorten phlox zijn, waarvan de stengelhoogte varieert van 50 tot 100 centimeter, moet u voor het planten beslissen welke variëteit u nodig heeft. Hoge phloxen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor het planten langs stoepranden en lagere phloxen kunnen worden gebruikt om een alpine glijbaan te versieren.

image
image

De anjer is een spectaculaire bloem, omdat de uitgestrekte beplanting eruitziet als een gebloemd tapijt. Deze bloemen zijn goed omdat ze geen speciale zorg nodig hebben, ze groeien goed zowel in de zon als in de schaduw.

image
image

Als je je site wilt versieren met hoge bloemen, dan zul je geen betere planten vinden dan een delphinium. Het kleurbereik van het delphinium is van lichtblauw tot donkerblauw. Deze bloem verdraagt perfect hitte en droogte, dus als dergelijke verschijnselen niet ongewoon zijn in uw regio, plant deze plant dan gerust.

image
image

Malve is een vrij veel voorkomende bloem, omdat de plant volledig pretentieloos is en met de juiste zorg twee keer per jaar bloeit. Vanwege de hoogte, die kan oplopen tot 2 meter, is de meest geschikte plaats om te planten langs het hek.

image
image

Het is vermeldenswaard dat augustus, naast het planten van de hierboven beschreven bloemen, een ideale maand is voor het verplanten van vaste planten zoals lelies, irissen, pioenrozen en primula's.

Aanbevolen: