Komkommers Goed Water Geven: Handige Tips

Komkommers Goed Water Geven: Handige Tips
Komkommers Goed Water Geven: Handige Tips

Video: Komkommers Goed Water Geven: Handige Tips

Video: Komkommers Goed Water Geven: Handige Tips
Video: Komkommer zaaien | Komkommer kweken (in pot) 2024, Maart
Anonim

Alle zomerbewoners en tuinders kijken uit naar de eerste oogst komkommers. Zo sappig, knapperig en smaakvol, ze zijn niet te vergelijken met groenten uit winkels en supermarkten. Om een goede oogst te krijgen, is het allereerst noodzakelijk om de aanbevelingen voor het bewateren van komkommerzaailingen te volgen.

Komkommers goed water geven: handige tips
Komkommers goed water geven: handige tips

Dat komkommers veel water nodig hebben, is geen geheim voor degenen die ze regelmatig telen. Aan de ene kant lijkt de irrigatieprocedure niet al te ingewikkeld, aan de andere kant heeft zelfs zo'n elementaire kwestie zijn eigen nuances.

Water geven met koud water

De meeste dorpelingen beweren dat het ten strengste verboden is om komkommers met koud water water te geven. Deze mening is fout. Als er twee of drie gaten van komkommers zijn, kun je het water verwarmen, maar als er twee of driehonderd delen zijn? Te koop bijvoorbeeld… Voor irrigatie kun je wel koud water gebruiken, maar geen ijswater.

Water geven in het gat of in de gangpaden?

Nogmaals, sommige zomerbewoners beweren dat het onmogelijk is om komkommers op enigerlei wijze in de gaten water te geven, alleen in de gangpaden en ten minste 20 cm van de stengel van de zaailing, anders zullen zich ziekten ontwikkelen en zal er rot verschijnen. Maar hoe krijgen komkommers dan het broodnodige en langverwachte vocht? Hun wortels zijn erg klein.

Hoe vaak per dag water geven?

Sommigen beweren dat één keer in de avond voldoende is, anderen dat je het 2-3 keer per dag water moet geven, anders worden de vruchten bitter. Volgens experts is één watergift per dag voldoende, alleen als de temperatuur boven de +30 komt, kun je extra komkommers drinken. Het belangrijkste is om niet lui te zijn en de grond goed nat te maken, minimaal 10 cm diep. Nogmaals, als de grond nat blijft tegen de tijd van de volgende watergift, hoeft u de komkommers geen water te geven.

Kun je niet van bovenaf water geven?

Er is een mening dat als je de hele struik water geeft, deze zeker ziek zal worden, rotten of verbranden in de zon. Bij benauwd en droog weer zal deze manier van water geven zelfs de lucht rond de plant bevochtigen en daar alleen maar beter van worden.

Aanbevolen: