Hoe En Wanneer Ananas Thuis Te Planten?

Hoe En Wanneer Ananas Thuis Te Planten?
Hoe En Wanneer Ananas Thuis Te Planten?

Video: Hoe En Wanneer Ananas Thuis Te Planten?

Video: Hoe En Wanneer Ananas Thuis Te Planten?
Video: De ananasplant - Een groener thuis! #82 2024, Maart
Anonim

Ananas is een tropische plant. Vanwege zijn thermofiliciteit kan deze vrucht niet buiten worden gekweekt in gematigde klimaten. Maar er is een mogelijkheid om ananas thuis te planten. Hoe gemakkelijk is het om te doen?

Hoe en wanneer ananas thuis te planten?
Hoe en wanneer ananas thuis te planten?

Thuis ananas planten en kweken? het is noodzakelijk om rijp fruit in de winkel te kopen met goed bewaarde lichtgroene bladeren en een wasachtige bloei. Vervolgens moet je er voorzichtig de apicale rozet van afsnijden of, zoals het ook wordt genoemd, de kroon. In dit geval moet de snede vrij gelijkmatig blijken te zijn.

Je kunt op elk moment van het jaar ananas planten, maar het begin van de lente - half maart is hier ideaal voor.

Voor verder planten is het noodzakelijk dat de snede wordt aangedraaid met een dichte film. Om dit te doen, wordt de kroon op een donkere plaats opgehangen met de bladeren naar beneden.

Afbeelding
Afbeelding

Ze zal minimaal 3 dagen in deze positie blijven. De dichte film die op de snede wordt gevormd, voorkomt de penetratie van verschillende schadelijke bacteriën.

Vervolgens wordt de snede behandeld met gebroken houtskool. Dit voorkomt dat de toekomstige ananas gaat rotten.

De volgende stap bij het thuis planten van ananas is rooten. Hiervoor wordt de grond in een grote en ondiepe bak gegoten met een laag van meer dan 15 cm. Voor de grond kunt u een mengsel van turf, vruchtbare grond, vers zaagsel en grof zand gebruiken. Verder is de kroon 3 cm verdiept en is de container bedekt met polyethyleen om een broeikaseffect te creëren.

Afbeelding
Afbeelding

De ananasbladeren mogen niet in contact komen met de folie. De ananaspot moet op de warmste plaats zonder direct zonlicht worden geplaatst. Na een paar weken zouden jonge bladeren uit de kroon moeten komen.

Vervolgens moet de ananas worden overgeplant in een vrije container met losse en zuurstofrijke grond. Het zal beter zijn als de breedte ongeveer 50 cm is. De wortels van de ananas zijn oppervlakkig, maar zetten sterk uit naar de zijkanten. In dit geval wordt de plant al 5-6 cm begraven om een krachtig wortelstelsel te creëren. Thuis moet je vensterbanken kiezen voor het kweken van ananas aan de zuid- of zuidoostkant.

Tijdens het rooten en planten wordt de plant vrij vaak alleen met warm water bewaterd, waardoor het aarden coma niet uitdroogt.

Aanbevolen: