Perfecte Cineraria: Zorg

Inhoudsopgave:

Perfecte Cineraria: Zorg
Perfecte Cineraria: Zorg

Video: Perfecte Cineraria: Zorg

Video: Perfecte Cineraria: Zorg
Video: Кухонные мойки ZorG ZRN 2024, Maart
Anonim

Zorgen voor een uitstekende cineraria is het creëren van optimale omstandigheden voor zijn groei en ontwikkeling. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat strooilicht op de plant valt. Luchttemperatuur en watergift moeten matig zijn.

Prachtige cineraria
Prachtige cineraria

Cineraria is een meerjarige tuinplant die heel vaak als kamerbloem wordt gekweekt. Er zijn meer dan 50 soorten, die niet alleen verschillen in kleur en vorm van bloemen, maar ook in bladeren. Het is niet eenvoudig om voor een mooie cineraria te zorgen, het is belangrijk om enkele regels te kennen.

Verlichting en klimaat

Cineraria "houdt" niet van direct zonlicht, maar licht is daarbij essentieel, daarom staat de plant meestal aan de west- of oostkant. En hoewel de Canarische Eilanden worden beschouwd als de geboorteplaats van cineraria, voelt de plant erg slecht aan bij warm weer. Om optimale omstandigheden voor zijn groei en ontwikkeling te creëren, is het noodzakelijk om een constante luchttemperatuur van ongeveer 10-15 ° C te handhaven. Deze plant is erg gevoelig voor mycosen als hij in de muffe lucht staat. Om dergelijke gevolgen te voorkomen, moet de ruimte vaker worden geventileerd, maar de cineraria zelf kan niet op de tocht worden gezet.

Water geven en voeren

De plant vereist regelmatig maar voorzichtig water, vooral als ze in koele omstandigheden wordt gekweekt. De grond moet altijd matig vochtig zijn, het is onaanvaardbaar om het substraat te overmatig te drogen of te veel water te geven. Zorgen voor cineraria omvat water geven met warm, zacht, bezonken water of regen. In de kamer waar deze bloem groeit, moet er een hoge luchtvochtigheid zijn, maar het is beter om te doen zonder te sproeien. Het is voldoende om de potten op pallets met vochtige geëxpandeerde klei, kiezelstenen of zand te plaatsen. Wat betreft de grond zelf, humus van schors en turf, in gelijke delen ingenomen, is geschikt om te planten.

Om het uiterlijk te behouden, volstaat het om regelmatig gedroogde bladeren en bloemen te verwijderen. Dit zal de bloei van de plant helpen verlengen. In de lente- en zomerperiode moet het worden bemest met een universele vloeibare meststof voor kamerbloemen. En als er een wens is om in een nieuwe pot te transplanteren om langer van de overvloedige bloei te kunnen genieten, moet je de veengrond voorbereiden door dennennaalden en turfgrond toe te voegen, evenals een complete langwerkende minerale meststof. In de toekomst moet de bloem elke week worden gevoed.

In geen geval mag er water op de bladeren en bloemen komen, omdat cineraria ziek kan worden van "grijsrot". Zowel mooi bloeiende soorten cineraria als decoratieve bladverliezende soorten moeten gesnoeid worden. In de eerste moeten vervagende manden worden verwijderd en in de laatste moeten de bloeiwijzen die zijn verschenen worden afgesneden, zodat ze geen voedingsstoffen uit de bladeren trekken.

Aanbevolen: