Hoe Zorg Je Voor Druiven Op Een Persoonlijk Perceel

Inhoudsopgave:

Hoe Zorg Je Voor Druiven Op Een Persoonlijk Perceel
Hoe Zorg Je Voor Druiven Op Een Persoonlijk Perceel

Video: Hoe Zorg Je Voor Druiven Op Een Persoonlijk Perceel

Video: Hoe Zorg Je Voor Druiven Op Een Persoonlijk Perceel
Video: Patroon van een swingerjas voor een blouse jurk zomerjurk. Gemakkelijk te naaien 2 naden Masterclass 2024, Maart
Anonim

Druiven kunnen met recht worden toegeschreven aan de meest waardevolle gewassen voor de mens. Met dezelfde hoeveelheid producten is het qua caloriegehalte niet inferieur aan melk en overtreft het appels en pruimen. Druiven zijn rijk aan zuren, mineralen en pectines. Met een goede verzorging van de plant kun je zo'n gezond fruit van hoge kwaliteit tijdig krijgen.

Hoe zorg je voor druiven op een persoonlijk perceel
Hoe zorg je voor druiven op een persoonlijk perceel

Noodzakelijk

  • - schrapers;
  • - een scherp mes;
  • - water;
  • - Bordeaux-vloeistof.

instructies:

Stap 1

Houd in het eerste jaar van het planten van een jonge wijngaard de grond in een losse staat, verwijder het constant van onkruid. In het voorjaar de taluds inspecteren. Als er veel aarde is, vergemakkelijk de groei van de scheuten door de korst op de heuvel te schrapen met een schraper. Let er daarbij op dat u de scheuten niet beschadigt.

Stap 2

Voer op zelfgewortelde en geënte jonge wijngaarden catarovka uit (verwijdering van oppervlakkige wortels). Dit proces heeft een gunstig effect op de ontwikkeling van het hiel(wortel)stelsel. Breng katarovka door op 20 juni. Maak gaten 13-14 cm diep rond de plant en verwijder met een scherp mes de onderstam en oppervlakkige wortels. Voor de tweede katarovka, die half augustus wordt uitgevoerd, laat u de plaats van de onderstam en de hechting van de telg open. Dit bevordert een betere hechting en rijping van de scheuten.

Stap 3

Jonge planten hebben een slecht ontwikkeld wortelstelsel, waardoor ze erg gevoelig zijn voor onvoldoende bodemvocht. Geef de wijngaard minimaal 5 keer per seizoen water, afhankelijk van de intensiteit van de regenval.

Stap 4

Bescherm de jonge wijngaard zorgvuldig tegen ziekten en plagen. Wanneer de bladeren een lengte van 5-7 cm bereiken, besproei de plant dan met Bordeaux-vloeistof (0,5%) om schimmelziekten te voorkomen. Daaropvolgend sproeien wordt naar behoefte uitgevoerd met een 1% oplossing van dezelfde vloeistof.

Stap 5

Installeer in het voorjaar van het tweede jaar een steun op de aangeplante wijngaarden. Als de jonge struiken goed ontwikkeld zijn, knijp dan de scheuten. Op deze manier kunt u de ontwikkeling van stiefkinderen stimuleren en ze gebruiken voor een vroege intrede in het vruchtseizoen.

Stap 6

Tegen het einde van de zomer de scheuten achtervolgen (krachtig snoeien). Om dit te doen, snijdt u de toppen van de scheuten boven het 15e blad van de basis af. Na het slaan gaan alle voedingsstoffen naar de trossen en wortels, en in oude planten - naar meerjarig hout, waardoor de rijping van bessen en wijnstokken aanzienlijk wordt verbeterd.

Aanbevolen: