Hoe Zich Te Ontdoen Van Mieren Op Pioenrozen

Hoe Zich Te Ontdoen Van Mieren Op Pioenrozen
Hoe Zich Te Ontdoen Van Mieren Op Pioenrozen

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Mieren Op Pioenrozen

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Mieren Op Pioenrozen
Video: Pioenrozen 2024, Maart
Anonim

Peony is een meerjarige bloeiende struik die liefde voor zichzelf heeft verdiend met een aangenaam aroma en enorme bloemen. Het is echter niet altijd mogelijk om de bloeiende plant te bewonderen en het aroma te voelen, omdat de bloem wordt aangevallen door mierenkolonies.

Hoe zich te ontdoen van mieren op pioenrozen
Hoe zich te ontdoen van mieren op pioenrozen

Lange tijd werden de mieren niet vernietigd, in de overtuiging dat het verschijnen van een insect de op handen zijnde bloei van de pioen zou markeren. Mieren verschijnen echter voor een heel ander doel. Ten eerste willen ze genieten van een bloeiende lekkernij en ten tweede willen ze hun gezin van voedingsstoffen voorzien. Als gevolg van hun lange verblijf in de struik verliezen pioenrozen een deel van hun sap, de integriteit van de structuur van hun bladeren, beker en in sommige gevallen scheuten wordt verstoord. De plant kan de "wonden" niet altijd alleen aan, en als gevolg daarvan sterft de struik misschien niet, maar hij zal zeker niet volledig bloeien.

Ervaren bloementelers adviseren om de stelen van pioenrozen periodiek te smeren met vaseline, omdat mieren de geur niet kunnen verdragen, of vallen met vaseline zetten.

Sommige mensen geven de voorkeur aan meer radicale methoden: neem een zoetigheid, druppel er 1-2 druppels boorzuur op en plaats het op het mierenpad of in de directe omgeving van de pioen. Boorzuur verlamt de vitale activiteit van het insect en sterft spoedig.

Om de pioenroos van de mieren te spuiten, bereidt u de volgende oplossing voor: neem een geurig kruid (alsem, lavendel, peterselie, munt, goudsbloemtakjes, enz.), Giet kokend water en blijf anderhalf uur staan, filter en koel. De resulterende oplossing wordt overvloedig op de plant gespoten en de overblijfselen worden op de grond rond de bloem gegoten. Het wordt aanbevolen om het spuiten ten minste eenmaal per drie dagen te herhalen.

Mieren kunnen absoluut niet tegen de geur van knoflook, dus je kunt een paar teentjes knoflook rond de plant strooien of de pioenstengels met sap insmeren.

Om het verschijnen van mieren op de site te voorkomen, moet u enkele maatregelen nemen: er mogen geen puin, voedselverspilling of gemorste snoepjes zijn. Insecten komen snel achter de aanwezigheid van voedsel en zullen de hele kolonie leiden.

Aanbevolen: