Hoe Een Donsjack Thuis Te Wassen?

Hoe Een Donsjack Thuis Te Wassen?
Hoe Een Donsjack Thuis Te Wassen?

Video: Hoe Een Donsjack Thuis Te Wassen?

Video: Hoe Een Donsjack Thuis Te Wassen?
Video: Duijvestein Academy - Veilig je donsjas wassen, dat doe je zo... 2024, Maart
Anonim

Donsjack - de kleding is mooi en warm, maar ze worden op dezelfde manier vuil als andere. U kunt een donsjack thuis met uw handen of in een wasmachine wassen, maar u moet deze procedure zo zorgvuldig mogelijk benaderen.

Hoe een donsjack thuis te wassen?
Hoe een donsjack thuis te wassen?

Het is noodzakelijk om het donsjack te wassen met milde reinigingsmiddelen, de optimale watertemperatuur is 30-35 graden. Het is beter om een speciaal wasmiddel te gebruiken voor het wassen van donsjacks, dat te koop is bij sportwinkels.

Voordat u een donsjack in een typemachine wast, maakt u de vacht los van de kap en, indien nodig, de kap zelf. Haal je riem weg, controleer je zakken. Alle knopen, ritsen, knopen moeten worden vastgemaakt. Als het kledingstuk licht gekleurd is en de manchetten erg vuil zijn, moeten ze voor het wassen worden schoongemaakt met zeep en een borstel.

Het wassen van een donsjack in de machine moet op een delicate manier gebeuren. Sommige huisvrouwen stoppen meerdere tennisballen in de trommel. Als je bang bent dat het donsjack tijdens het wassen gaat opzwellen, kun je er een grote handdoek mee in de machine doen, die het product zachtjes uitknijpt. Als alternatief kunt u de modus zonder draaien gebruiken. Het donsjack moet een paar uur met poeder worden doordrenkt, de vuile plekken goed inwrijven. Spoel het product af en was het in de machine zonder centrifugeren. U moet het donsjack met uw handen knijpen en vervolgens op de droger leggen. Bij het drogen is het noodzakelijk om het donsjack regelmatig te schudden, zodat de pluisjes aan de binnenkant niet aankoeken.

Na het wassen kan het donsjack er erg lelijk uitzien doordat het dons aan de binnenkant eraf valt. Om dit te voorkomen, schudt u het donsjack tijdens het droogproces meerdere keren om het dons gelijkmatiger te verdelen, terwijl u het bij de zoom vasthoudt. Losse pluisjes kun je het beste met je vingers uit elkaar halen. U kunt een stofzuiger gebruiken - verwijder het mondstuk en beweeg de buis langs de binnenkant van het donsjack, dit helpt het dons goed te pluizen en gelijkmatiger te liggen.

Aanbevolen: