Hoe De Tuin Van De Coloradokever Te Ontdoen

Hoe De Tuin Van De Coloradokever Te Ontdoen
Hoe De Tuin Van De Coloradokever Te Ontdoen

Video: Hoe De Tuin Van De Coloradokever Te Ontdoen

Video: Hoe De Tuin Van De Coloradokever Te Ontdoen
Video: #44- Mijn moestuin, Aaltjes tegen coloradokever 2024, Maart
Anonim

De invasie van de Coloradokever is een nachtmerrie voor elke tuinier. Deze insecten zijn erg vasthoudend en vermenigvuldigen zich snel, terwijl ze zaailingen van aardappelen en andere gewassen eten. Gelukkig zijn er behoorlijk effectieve methoden om de coloradokever aan te pakken.

Hoe de tuin van de coloradokever te ontdoen
Hoe de tuin van de coloradokever te ontdoen

Mechanische methode:

Deze methode is geschikt voor kleine gebieden die door de kever worden aangetast. In dit geval worden alle Coloradokevers eenvoudig verzameld in een container met zoutoplossing, benzine of andere onaangename vloeistof voor de kever. Het is ook belangrijk bij het verzamelen van kevers om eventuele larven kwijt te raken. Kevers leggen hun larven meestal onder de bovenste bladeren van een aardappelstruik. Het blad met de larven moet ook in een opvangbak voor kevers worden geplaatst. Na het einde van de verzameling moet de container goed worden gesloten en worden weggegooid.

Volksrecepten

Een redelijk effectieve methode om met de coloradokever om te gaan, wordt beschouwd als het afstoten van struiken met fijne houtas. Dit gebeurt in de ochtenddauw of na regen zodat de as aan de bladeren blijft kleven. Voor een groter effect is het ook de moeite waard om as op de grond rond de struiken te gieten. Deze procedure kan elke 2-4 weken worden uitgevoerd.

Je kunt een oplossing van berkenteer van kevers bereiden. Los hiervoor 100 gram teer op in een emmer water. Met deze infusie moet u de aardappelen 2-3 keer per week irrigeren om de volledige verdwijning van de kevers te bereiken.

de coloradokever houdt er niet van als er wat planten in de buurt staan. Om hem af te schrikken, kun je op de site calendula, goudsbloemen, Oost-Indische kers, boerenwormkruid of hennep planten.

Keverbestrijdingschemicaliën

De meest moderne en bewezen remedie voor de coloradokever wordt beschouwd als speciale preparaten. Hun keuze is erg groot, dus het zal niet moeilijk zijn om een geschikt product te bemachtigen. Het belangrijkste is om te handelen volgens de bijgevoegde instructies en vergeet de bescherming van de huid en de ademhalingsorganen niet wanneer ze worden gebruikt.

Aanbevolen: