Hoe Versier Je Een Kamer In Koloniale Stijl?

Hoe Versier Je Een Kamer In Koloniale Stijl?
Hoe Versier Je Een Kamer In Koloniale Stijl?

Video: Hoe Versier Je Een Kamer In Koloniale Stijl?

Video: Hoe Versier Je Een Kamer In Koloniale Stijl?
Video: 26 FANTASTISCHE MANIEREN OM JE KAMER TE UPGRADEN 2024, Maart
Anonim

Koloniale stijl is een originele combinatie van Europees comfort en oosters exotisme. De belangrijkste kenmerken zijn de afwezigheid van pragmatisme in de omgeving en vrijheid in de ruimte. Deze richting is in de regel acceptabel voor de inrichting van landhuizen en studio-appartementen. Laten we eens kijken hoe we een kamer in koloniale stijl kunnen inrichten.

Hoe versier je een kamer in koloniale stijl?
Hoe versier je een kamer in koloniale stijl?

De koloniale stijl is ontstaan uit een mengelmoes van Europese, Afrikaanse en Aziatische culturen. Daarom heeft het geen duidelijke beschrijving en traditie. Er zijn echter ondersteunende elementen die bepalend zijn. Zo moet bijvoorbeeld de ruimte voor registratie ruim zijn. Voor muren, plafonds en vloeren mogen alleen natuurlijke materialen worden gebruikt: steen, hout, bamboe, metaal, rotan. Kunststof en linoleum zijn natuurlijk niet geschikt voor decoratie.

Wat de kleur betreft, moet u ook de voorkeur geven aan natuurlijke, natuurlijke tinten: beige, zand, crème, strogeel. Meestal gebruiken ontwerpers ze om de basis van een interieur te creëren. Het kan worden overschaduwd door terracotta, chocolade of oker. Felle kleuren zijn uiterst zeldzaam en alleen in decoratieve items.

Rotan tafels, banken en fauteuils kunnen "klassieke" opties worden genoemd. Afrikaanse technologie en natuurlijke materialen zijn welkom. Een geweldig en goedkoper alternatief kunnen echter de gebruikelijke lage banken en fauteuils in ingetogen tinten zijn. In dit geval moeten de meubels massief zijn en een antieke uitstraling hebben. Daarom is het beter om brokaat, suède of leer te kiezen als materiaal voor bekleding.

Er moet veel aandacht worden besteed aan het verlichten van de kamer in koloniale stijl. Grote ramen en een verlichtingssysteem met meerdere niveaus zijn een must. Ze vergroten visueel de ruimte en benadrukken de Europese basis van deze trend. Het midden van het plafond moet worden versierd met een enorme kroonluchter in retrostijl. En schansen en staande lampen met etnische motieven zullen de kunstmatige verlichting helpen aanvullen.

Als decoratieve vulling van de kamer kun je sjamaanmaskers, beelden in dezelfde stijl, spiegels in gebeeldhouwde lijsten, beeldjes van dieren of mensen, veel kussens, enorme vazen gebruiken. Koloniale stijl en kamerplanten (klimmend of palmachtig met grote bladeren) worden benadrukt.

Natuurlijk kan de inrichting en inhoud van elk type kamer anders zijn. Dit artikel geeft alleen algemene richtlijnen.

Aanbevolen: