DDU - Wat Is Dit?

Inhoudsopgave:

DDU - Wat Is Dit?
DDU - Wat Is Dit?

Video: DDU - Wat Is Dit?

Video: DDU - Wat Is Dit?
Video: Правильное удаление драйверов видеокарты (при помощи утилиты DDU) 2024, Maart
Anonim

De participatieovereenkomst wordt gesloten tussen de ontwikkelaar en de aandeelhouder. Een dergelijke overeenkomst moet schriftelijk zijn. Ook verplichte staatsregistratie. Het contract wordt alleen als gesloten beschouwd als het is geregistreerd bij Rosrestre. Indien registratie niet heeft plaatsgevonden, kan een dergelijke overeenkomst niet tot stand komen en kan deze niet als gesloten worden beschouwd.

DDU - wat is het?
DDU - wat is het?

Wat betekent DDU (afkorting)

DDU is een participatieovereenkomst die wordt gesloten bij de aankoop van woonruimte.

Afbeelding
Afbeelding

Waar moet je op letten bij het sluiten van een contract

Onderteken in geen geval een overeenkomst, inclusief DDU, zonder de voorwaarden te lezen. Hoewel de aandelenovereenkomst als standaard wordt beschouwd, kunnen sommige voorwaarden van ontwikkelaar tot ontwikkelaar verschillen.

Ook is het voor het afsluiten van een DDU belangrijk om kennis te nemen van de informatie en reviews over het bouwbedrijf waarmee je een contract gaat afsluiten. Als de ontwikkelaar geen objecten in opdracht heeft en de deadlines voor voltooiing voortdurend worden vertraagd, is het niet de moeite waard om met een dergelijk bouwbedrijf om te gaan. Met een grote kans dat u nooit woonruimte krijgt, net zoals u het geld dat eraan is uitgegeven niet kunt teruggeven.

Idealiter wordt de voorschoolse educatie afgesloten samen met een advocaat die op alle "gladde" momenten wijst.

Welke informatie moet worden weergegeven in de aandelenovereenkomst?

  1. Een duidelijke, gedetailleerde omschrijving van de woning die u koopt, inclusief het volledige adres, aantal verdiepingen van het gebouw, de totale oppervlakte van het appartement. Heeft het appartement een balkon, dan staat dit in een aparte paragraaf aangegeven. In het geval dat u een appartement met decoratie koopt, moet in het contract worden vermeld wat voor soort bouwwerkzaamheden zullen worden uitgevoerd. Een apart item moet aangeven welke materialen zullen worden gebruikt voor interieurdecoratie.
  2. Garantie. Ze moet minimaal 5 jaar oud zijn.
  3. De totale prijs van woonruimte en de kosten van een vierkante meter.
  4. De exacte timing van de voltooiing van de bouw.
Afbeelding
Afbeelding

Documenten zonder welke het onmogelijk is om een voorschoolse opleiding af te ronden en belangrijke nuances

  1. Eigendom van een perceel waarop gebouwd wordt of zal worden uitgevoerd. Het is belangrijk om dit document bijzonder zorgvuldig te lezen, omdat veel ontwikkelaars slechts een deel van de grond kopen waarop wordt gebouwd. In de regel letten kopers hier niet op, in de overtuiging dat alles in orde is. Om het fatsoen van het bouwbedrijf volledig te verifiëren, moet u zich aanmelden bij het rijksregister. Een van de belangrijkste punten in eigendomsrechten is informatie over het gebruik van de site. Als het niet bedoeld is voor residentiële gebouwen, zal het duidelijk worden dat de ontwikkelaar oneerlijk is.
  2. Wet bouwvergunning. Dit is een officieel document dat alleen door de lokale autoriteiten kan worden afgegeven. De vergunningshandeling moet noodzakelijkerwijs aangeven dat het bouwbedrijf het recht heeft om gebouwen met meerdere verdiepingen te bouwen. Het is ook de moeite waard om op de data te letten, omdat de periode voor het toestaan van bouwwerkzaamheden verre van eeuwig is.
  3. Projectverklaring. Deze informatie dient op de website van het bouwbedrijf te staan. Als de ontwikkelaar informatie achterhoudt, is het beter om een ander bouwbedrijf te zoeken.

Risico's bij het aangaan van voorschoolse educatie en valkuilen

Het verwerven van onroerend goed is geen gemakkelijke zaak, en daarom zijn er veel risico's. Als u echter het contract en de documenten van het bouwbedrijf zorgvuldig hebt bestudeerd, kunnen de risico's worden geminimaliseerd.

De volgende risico's komen het meest voor bij vastgoedtransacties:

  • De voorwaarden van objecten wijzigen en de bouw vele jaren vertragen
  • Oplichting door bouwbedrijf
  • Faillissement van de ontwikkelaar

Helaas is het bijna onmogelijk om met deze risico's om te gaan. De enige manier om uzelf van dit soort problemen te redden, is door geen aandelenparticipatieovereenkomst af te sluiten, zoals elke andere overeenkomst met betrekking tot de aankoop van woningen.

Afbeelding
Afbeelding

Wat garandeert DDU

  1. De mogelijkheid om een forfait te ontvangen voor het overtreden van de leveringsvoorwaarden van woningen. Helaas kunt u alleen een forfait krijgen via de rechtbank en alleen als de sleutels al zijn ontvangen. In het geval dat er geen sleutelprobleem was, of de ontwikkelaar het huis helemaal niet heeft gebouwd, is het onmogelijk om een forfait te ontvangen. Meestal is de boete 7,5% -10% van de kosten van huisvesting.
  2. Het recht om het contract te beëindigen. Op voorwaarde dat het bouwbedrijf zijn verplichtingen niet nakomt, heeft u de mogelijkheid om het contract te ontbinden. Echter niet allemaal zo eenvoudig. Beëindiging van de overeenkomst vindt plaats via de rechtbank en de zaak houdt niet op bij één zitting. In de regel doet de opdrachtgever er minimaal een jaar over om het contract op te zeggen en dat lukt niet altijd.
  3. Bescherming tegen dubbele verkoop. Na de verkoop van het appartement vindt de staatsregistratie van de woning plaats in Rosreestr. De ontwikkelaar zal niet langer een appartement met dezelfde parameters en hetzelfde adres kunnen verkopen.

Verschil tussen DDU en ZhSK

De HCC vereist geen registratie als een aandelenparticipatieovereenkomst. Het grootste pluspunt van de woningcorporatie is dat de koper geen tijd hoeft te verspillen aan het verzamelen van documenten en wachten op inschrijving. Maar tegelijkertijd is dit een risico, want zonder registratie kan het appartement dat u koopt nog meerdere keren worden verkocht.

DDU is altijd geregistreerd, anders wordt het contract als nietig beschouwd.

In de regel is het appartement, dat wordt gekocht door de kleuterschool, duurder dan door de woningcorporatie. Alle mogelijke vergoedingen zijn al inbegrepen in de voorschoolse onderwijsinstelling, maar in de wooncoöperatie is alles een beetje anders. Erelonen voor woningbouwbedrijven kunnen gedurende de bouw worden geïnd. Het kan best zijn dat het appartement dat door de woningcorporatie is gekocht duurder zal zijn dan het appartement dat door de DDU is gekocht.

Afbeelding
Afbeelding

Wie moet een instelling voor voorschools onderwijs registreren?

Zowel de vertegenwoordiger van het bouwbedrijf als de aandeelhouder kunnen zelf de registratie van het contract afhandelen. In de regel houdt de ontwikkelaar zich bezig met registratie en valt hij andere contractpartijen niet lastig.

Wat te doen als de aandelenovereenkomst verloren gaat?

Als u uw DDU kwijt bent, hoeft u niet in paniek te raken. Het is helemaal niet moeilijk om het contract te herstellen. Er zijn twee manieren om dit probleem op te lossen.

  1. Contact opnemen met een bouwbedrijf waarmee een overeenkomst is gesloten. Deze methode is de eenvoudigste, maar niet altijd effectief. De ontwikkelaar kan u heel goed weigeren, omdat hij het origineel van het contract niet wil geven. Als dit gebeurt, is een andere methode het proberen waard.
  2. Neem contact op met Rosreestr. Het volstaat om een aanvraag te schrijven voor het herstel van het document. Er zal wat tijd verstrijken en u zult een nieuwe DDU hebben.

Wanneer de woning is geregistreerd

De aandeelhouder wordt eigenaar op het moment van ontvangst van de sleutels. Totdat het appartement is gebouwd, wordt het niet beschouwd als eigendom van de koper.

Afbeelding
Afbeelding

Betalingen via DDU

De eerste betaling vindt plaats nadat het contract is gesloten en geregistreerd. Als de ontwikkelaar je geld eerder probeert te krijgen, kan dit duiden op fraude.

Contante betaling is niet mogelijk, aangezien volgens de aandelenparticipatieovereenkomst alle betalingen in de vorm van een girale verrekening dienen te geschieden.

Betaling kan in één keer of in fasen. Meestal specificeert het contract welk type betaling voor het bouwbedrijf als acceptabel wordt beschouwd.

Als de aandeelhouder de stapsgewijze betaling meer dan twee maanden uitstelt, heeft het bouwbedrijf het volste recht om het contract te beëindigen.

Tegenwoordig wordt DDU beschouwd als een van de meest loyale contracten voor een klant. Ondanks alle risico's worden de meeste nieuwe gebouwen op de vastgoedmarkt aangeboden met dit type contract.

Als u niet de volledige kosten van het appartement in één keer betaalt, dan is de DDU goed omdat banken er de meest winstgevende hypotheekopties op bieden.

Ook kunnen subsidies en kraamkapitaal worden gebruikt om onroerend goed te kopen onder een instelling voor voorschools onderwijs.

Als u de informatie en de ontwikkelaar en de voorwaarden van het contract zorgvuldig bestudeert, kunnen de risico's worden geminimaliseerd. In dit geval wordt voorschoolse educatie de veiligste manier om een huis te kopen.

Aanbevolen: