Hoe Plakband Van Glas Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Plakband Van Glas Te Verwijderen?
Hoe Plakband Van Glas Te Verwijderen?

Video: Hoe Plakband Van Glas Te Verwijderen?

Video: Hoe Plakband Van Glas Te Verwijderen?
Video: TIPS OM STICKERS EN PLAKBAND TE VERWIJDEREN, HOE DOE JE DAT? HOW TO REMOVE DOUBLE SIDED STICKY TAPE! 2024, Maart
Anonim

Als eenvoudig en handig bevestigingsmiddel wordt plakband vaak gebruikt in het dagelijks leven en bij het transporteren van meubels op glazen oppervlakken. De plakkerige basis doet zijn werk, maar laat sporen achter die niet gemakkelijk te verwijderen zijn.

Scotch tape op glas
Scotch tape op glas

Dus hoe de plakband van het glas te wassen zonder het delicate materiaal te beschadigen.

Regels voor glasreiniging - wat kan en wat niet?

Glas is chemisch resistent en reageert niet met schoonmaakmiddelen. De redenen voor de vernietiging van glazen oppervlakken zijn meestal grove fysieke effecten of temperatuurfactoren.

Voor het reinigen van glas is het gevaarlijk om te gebruiken:

  • verwarmingsmethode;
  • harde schurende gecoate weefsels en accessoires;
  • verzorgingsproducten in de vorm van poeder of korrels.

De methode om delen van het oppervlak te verwarmen met plakband of lijmresten wordt met uiterste voorzichtigheid gebruikt. Hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen dat het glas barst. Veranderingen in temperatuurwaarden, scherpe verhitting van koud materiaal zijn bijzonder gevaarlijk. U kunt de tape van glaswerk verwijderen door het item in heet water te leggen, maar het verwarmen moet geleidelijk gebeuren.

Sponzen en borstels met een harde reinigingslaag krassen op het glas. Poederproducten werken op een vergelijkbare manier.

Eenvoudige manieren om glas van plakband te reinigen

Om het oppervlak met een minimum aan inspanning te reinigen, moet u weten hoe u het plakband van het glas kunt verwijderen zonder het risico te lopen het te beschadigen.

Plantaardige en essentiële oliën

Met behulp van plantaardige olie (zonnebloem, olijf en andere) kunt u het resterende plakband gemakkelijk en veilig van het glasoppervlak verwijderen.

Glas wordt in de volgende volgorde verwerkt:

  1. Verwijder de tape voorzichtig met de hand door de strip van de rand te trekken.
  2. Een kleine hoeveelheid olie wordt op een wattenschijfje, wattenstaafje of servet gedruppeld.
  3. Breng olie aan op gebieden met resten en sporen van plakband en laat 15 minuten intrekken.
  4. Veeg af met een zachte doek.
  5. Ontvet het glas met een oplossing van afwasmiddel of gewone zeep.

Alle essentiële oliën doen het werk net zo goed.

Alcoholoplossingen

Alcohol is een krachtig oplosmiddel dat gemakkelijk de stroperige structuur van de lijmlaag vernietigt. Voor het reinigen van glas zijn zowel pure alcohol (95 - 96%), als minder geconcentreerde oplossingen geschikt. U kunt salicylzuur of boorzuur gebruiken (het alcoholgehalte in apotheekoplossingen is 70%), een alcoholoplossing van chloorhexidine, wodka.

Een wattenstaafje wordt bevochtigd met alcohol en de besmette plekken worden behandeld. Veeg het glas vervolgens af met een droge doek.

Andere oplosmiddelen

Naast alcohol wordt de kleefbasis van het plakband opgelost:

  • aceton;
  • terpentine;
  • benzine;
  • kerosine.

De producten worden puntsgewijs op de vervuilingsplaatsen aangebracht, zonder andere oppervlakken (kunststof, hout) in te nemen. Na het reinigen wordt het glas afgeveegd met een oplossing van afwasmiddel.

Natriumcarbonaat

Soda wordt opgelost in warm water tot een suspensie. De samenstelling wordt voorzichtig op het glas aangebracht en bedekt de kleverige delen. De resterende soda wordt verwijderd met warm water.

Huishoudelijke chemicaliën

Gewone glasreinigingsmiddelen en speciale formuleringen reinigen het oppervlak effectief van plakband. Gebruik poets- en vlekverwijderaars nauwkeurig en nauwkeurig.

Er zijn verschillende manieren om het glas van de tape te verwijderen. Eenvoudige huismiddeltjes zoals plantaardige oliën en bakpoeder doen het even goed als chemische verbindingen. Hoe eerder u begint met het reinigen van het oppervlak, hoe minder inspanning het proces vereist.

Aanbevolen: