Hoe Zich Te Ontdoen Van Vlooien In Een Appartement Met Folkremedies

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Vlooien In Een Appartement Met Folkremedies
Hoe Zich Te Ontdoen Van Vlooien In Een Appartement Met Folkremedies

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Vlooien In Een Appartement Met Folkremedies

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Vlooien In Een Appartement Met Folkremedies
Video: Vlooien bestrijden 2024, Maart
Anonim

De aanwezigheid van vlooien in een appartement brengt niet alleen overlast voor mensen, maar ook voor huisdieren. En in het bijzijn van kinderen is dit probleem bijzonder zorgwekkend. Het is echter mogelijk om hiermee om te gaan, niet alleen door nieuwerwetse middelen te gebruiken voor de vernietiging van insecten, die trouwens niet altijd zo effectief zijn, maar ook door populaire adviezen en aanbevelingen toe te passen.

Hoe zich te ontdoen van vlooien in een appartement met folkremedies
Hoe zich te ontdoen van vlooien in een appartement met folkremedies

Noodzakelijk

  • - een mengsel van kruiden;
  • - teerzeep;
  • - moederkruid;
  • - knoflook;
  • - Biergist;
  • - grenen zaagsel;
  • - natriumcarbonaat;
  • - zout;
  • - citrus vruchten;
  • - boorzuur;
  • - naaldkrullen;
  • - kamferalcohol;
  • - azijn;
  • - kerosine.

instructies:

Stap 1

Veel planten hebben een nogal penetrante en specifieke geur die vervelende insecten kan vernietigen. Om de infusie te bereiden, heb je 1 eetlepel eucalyptusbladeren, 1 eetlepel boerenwormkruid, 2 eetlepels alsem nodig. Meng deze ingrediënten en giet 1 kopje kokend water. Laat het resulterende mengsel 10-12 uur op een koele plaats staan. Giet daarna de infusie in een spuitfles en behandel de kamer, met speciale aandacht voor wollen tapijten, vloerkleden en vloerbedekking. Dit middel kan ook als profylaxe worden gebruikt.

Stap 2

Pijnboomzaagsel is even effectief tegen vlooien. Huisdieren hebben de neiging om insecten bij zich te dragen, dus vul de matras of het kussen van uw huisdier met grenen zaagsel. De vlooien zullen dit duidelijk niet leuk vinden.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

Moederkruid is een sierplant die kan helpen bij het bestrijden van vlooien. Deze bloem wordt in de volksmond de Perzische kamille genoemd en wordt beschouwd als een veelzijdig middel tegen vlooien. Feit is dat pyrethrum natuurlijke insecticiden bevat, die, in tegenstelling tot kunstmatige, niet schadelijk zijn voor mens of dier. Een afkooksel van Perzische kamille wordt bereid uit droge bloeiwijzen. Giet kokend water over twee kopjes plantaardig materiaal en blijf op een donkere plaats staan totdat het volledig is afgekoeld. Spoel vervolgens de vloer, plinten, alle bestaande scheuren met de resulterende samenstelling. Je kunt ook een hond of kat wassen in moederkruidbouillon, zij zijn de dragers van vlooien.

Stap 4

Een uitstekend middel tegen vlooien en andere parasieten is gewone teerzeep. Het vernietigt niet alleen de insecten zelf, maar ook hun larven en eieren. De manier van aanbrengen is vrij eenvoudig. Het is natuurlijk noodzakelijk om te beginnen met huisdieren die besmet zijn met parasieten. Schuim hun wol op met teerzeep, houd het 10-15 minuten vast en spoel het daarna uit. Was vervolgens de teerbakvulling in een zeepoplossing, behandel de vloer en alle andere oppervlakken waar vlooien kunnen leven.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 5

Een bekend antisepticum is boorzuur. Het is ook nuttig voor het verwijderen van vlooien in huis. Dit medicijn wordt verkocht in apotheken, het ziet eruit als een poeder van kleine kristallen. Verspreid het over tapijten, onder matrassen, behandel meubels. Vlooien zullen bij contact met zuur de deeltjes met zich meedragen en vervolgens sterven. Deze stof is absoluut veilig voor mensen en huisdieren, zelfs als ze worden ingeslikt.

Stap 6

Essentiële oliën hebben zich goed bewezen in de strijd tegen huishoudelijke vlooien. Deze zijn te koop bij de apotheek. Deze bloedzuigende insecten hebben een hekel aan de geur van eucalyptus, kruidnagel, pepermunt, anijs. En in essentiële oliën is het aroma veel geconcentreerder en intenser dan in de kruiden zelf. Het is voldoende om alle externe oppervlakken die zich eenmaal in het huis bevinden, te verwerken. Daarna zullen de parasieten voor een lange tijd verdwijnen. Overigens kan de behandeling ook preventief worden uitgevoerd - als er dieren in huis zijn.

Stap 7

Ventileer de kamer dagelijks - vlooien verdragen geen kou. Dingen, vloerkleden, kussens, matrassen, enz. breng het af en toe in de frisse lucht in direct zonlicht.

Stap 8

Zuiveringszout kan ook vlooien doden in kleine ruimtes. Meng hiervoor gelijke hoeveelheden bakpoeder en tafelzout. Spuit dit mengsel op tapijt, tapijt of andere vloerbedekking. Stofzuig het oppervlak na 10-12 uur grondig. Indien nodig kunt u de procedure herhalen.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 9

De geur van citrusvruchten stoot vlooien perfect af. Verspreid droge mandarijn-, sinaasappel- en grapefruitschillen rond uw huis. Vergeet de moeilijkst bereikbare plaatsen niet, zoals hoekjes en gaatjes achter en in meubels, ventilatieopeningen, scheuren in de vloer, enz.

Stap 10

Als vlooienwerend middel kunnen alsem en naaldhoutkrullen worden gebruikt. Het is vooral handig om te gebruiken als u in een privéwoning woont. In dit geval wordt het mengsel van deze ingrediënten verkruimeld voordat het de kamer binnenkomt.

Stap 11

Slechts een paar druppels ammonia verdund in water (anderhalve tot twee glazen) zullen helpen om vlooien het huis uit te jagen. De resulterende oplossing moet worden gebruikt om de vloeren in het appartement te behandelen. U kunt ook kleine hoeveelheden ammoniak toevoegen aan het water waarin u uw kat of hond gaat wassen. En was het beddengoed in water met ammoniak.

Stap 12

Vloerbedekkingen: tapijt, tapijten, enz. je kunt het verwerken met een mengsel van biergist en gehakte knoflook. Na 8-10 uur het oppervlak grondig stofzuigen. De penetrante geur zal uw appartement permanent van vlooien ontdoen.

Stap 13

Een oplossing van kamferalcohol en 3% azijn schrikt vlooien perfect af, je kunt daar nog een paar druppels van een scherpe bloemengeur toevoegen. Deze tool heeft een bedwelmend effect op ongedierte. U kunt de oplossing niet alleen op tapijten, vloeren, plinten en meubels spuiten, maar ook op haren van huisdieren.

Stap 14

Vlooien hebben een hekel aan de geur van kerosine. Breng kerosine aan op tapijten, alle andere vloeren en vlooien zullen verdwijnen. Je moet alleen uiterst voorzichtig zijn, want kerosine is zeer brandbaar, dus je kunt geen lucifers aansteken. Het nadeel van deze methode is dat kerosine erg sterk en onaangenaam ruikt. Maar een dag na het aanbrengen is het noodzakelijk om in huis nat te reinigen.

Aanbevolen: