Hoe Gemakkelijk Het Is Om Kersenpruim Te Kweken

Hoe Gemakkelijk Het Is Om Kersenpruim Te Kweken
Hoe Gemakkelijk Het Is Om Kersenpruim Te Kweken

Video: Hoe Gemakkelijk Het Is Om Kersenpruim Te Kweken

Video: Hoe Gemakkelijk Het Is Om Kersenpruim Te Kweken
Video: The underappreciated Cherry Plum (Prunus cerasifera) 2024, Maart
Anonim

Dit ras wordt nu steeds populairder in privétuinen. In termen van een aantal indicatoren van ecologische duurzaamheid en technologische kwaliteiten van fruit, overtreft het pruimen. De vruchten zijn vooral waardevol voor de bereiding van compotes, conserven, sappen en andere soorten verwerking.

gele verspreiding
gele verspreiding

Het bovengrondse deel van de kersenpruim is een boom of een boomachtige struik. De bomen van vele soorten kersenpruimen bereiken een hoogte van 4-8 m. De vorm van de kroon is gevarieerd. De meeste soorten hebben op jonge leeftijd een piramidale, ovale of ronde kroon, die na het begin van de vruchtvorming breder en breder wordt. Vruchtvorming op gemengde, boekettwijgen en sporen.

Kersenpruim vormt een redelijk ontwikkeld wortelstelsel. Het grootste deel van de wortels ligt op een diepte van 20-60 cm, hoewel sommige doordringen tot een diepte van meer dan 2 m. Kersenpruimwortels hebben een groot vermogen om te regenereren.

Vanwege de systematische selectie van de meest waardevolle vormen, die lange tijd op de Krim werd uitgevoerd, werd een lokaal assortiment geïdentificeerd, dat een groep Krim-kersenpruimvariëteiten vertegenwoordigt (Kizil-tashskaya, Lyusha-kers, Nikitskaya-geel, Pionerka, Purpurovaya, enz.). Een andere groep variëteiten van dit ras wordt vertegenwoordigd door een hybride kersenpruim. Ze worden verkregen door lokale vormen van kersenpruim te kruisen met variëteiten van Chinese driebloemige pruimen (Dessertnaya, Aromatnaya, enz.).

Kersenpruim draagt vruchten van 2-4 jaar oud. Hybride kersenpruimenrassen zijn extreem snelgroeiend. Ze kunnen al vanaf 2 jaar 2-3 kg fruit geven. Tegelijkertijd zijn ze minder duurzaam dan variëteiten van echte kersenpruim. De bomen van de Krim-kersenpruim hebben een productieve periode van 35-45 jaar, een hybride kersenpruim leeft zelden meer dan 25-30 jaar en de productieve periode is niet langer dan 20-22 jaar. Gecultiveerde variëteiten van kersenpruim zijn zelfvruchtbaar.

Voorwaarden voor het kweken van kersenpruim. Kersenpruim stelt minder eisen aan de groeiomstandigheden dan pruimen. Het werkt goed op kalkrijke bodems. In termen van droogteresistentie en hittebestendigheid overtreft het ook het vorige ras. In geïrrigeerde gebieden neemt de opbrengst echter aanzienlijk toe. In termen van winterhardheid is kersenpruim aanzienlijk inferieur aan pruim, wat wordt geassocieerd met een kortere en minder diepe rustperiode van de bloemknoppen.

De belangrijkste reproductiemethode van kersenpruim is ontluiken op zaadvoorraden. De beste voorraad is wilde kersenpruim. Van onderstammen van bedwantsen voor kersenpruim, kunt u die gebruiken die voor pruimen worden gebruikt. Kiziltash vroeg. Het ras is door GNBS geïsoleerd uit de vormen van de lokale kersenpruim. Gezoneerd in de Krim-regio. De kroon is rond, dicht. De boom is middelgroot. Het begint 3 jaar na het planten vruchten af te werpen. De opbrengst is hoog. De vruchten zijn romig geel, rond, middelgroot (14-20 g). Het vruchtvlees is zacht, sappig, zoet, van goede smaak. Vroege rijping - het derde decennium van juni. Winterhardheid en ziektegevoeligheid zijn gemiddeld.

Aanbevolen: