Tips Voor Het Kweken Van Zwarte Bessen

Tips Voor Het Kweken Van Zwarte Bessen
Tips Voor Het Kweken Van Zwarte Bessen

Video: Tips Voor Het Kweken Van Zwarte Bessen

Video: Tips Voor Het Kweken Van Zwarte Bessen
Video: Zwarte bes cassis 2024, Maart
Anonim

Allereerst onderscheiden zwarte bessen zich door hun unieke geneeskrachtige eigenschappen vanwege het rijkste gehalte aan vitamine C. Daarom biedt de teelt ervan niet alleen voorwaarden voor de implementatie van een familiebedrijf vanwege de mogelijke latere verkoop, maar stelt het ook alle dierbaren in staat onder andere te worden voorzien van nuttige componenten die ook bijdragen aan het werk van het hart.

Tips voor het kweken van zwarte bessen
Tips voor het kweken van zwarte bessen

Zwarte bessen worden vrij vaak ergens in het midden of eind oktober geplant. Voor het begin van de vorst hebben bessenstruiken tijd om een beetje te ontkiemen, wortel te schieten in de grond. Wanneer de lente komt, begint zwarte bes extreem actief te groeien.

Een zwarte bes zaailing wordt meestal geplant in een klein gaatje, ongeveer 40 centimeter diep. Meststoffen worden er rechtstreeks aan toegevoegd, terwijl de wortel van de beszaailing zelf meestal 5-10 centimeter in de grond wordt verdiept.

Om de zwarte bes overvloedig en vrij effectief te laten ontkiemen, moet je er zorgvuldig voor zorgen. Tijdens het groeiseizoen moet de tuinman ijverig het proces uitvoeren van het losmaken van de grond waarin de struiken van deze prachtige bes groeien. Omdat zwarte bes een extreem vroegrijpe plant is, begint de bloei al in het eerste jaar na het planten. De eerste bloemen moeten echter worden afgesneden, omdat anders de struik zelf kan worden verzwakt en zelfs kan afsterven. De belangrijkste taak van de tuinman in de eerste groeicyclus van zwarte bessen is om de vorming van een krachtige wortelgroei van deze plant te bereiken. De kwestie van vruchtvorming moet al in het volgende seizoen worden aangepakt.

Om de zwarte bes te beschermen tegen verschillende soorten schadelijke insecten, die de plant niet normaal laten groeien en ontwikkelen, graven ze de stamcirkel. Ze snijden ook de droge takken van de plant af en verwijderen het onkruid dat naast de krenten groeit. Dit hele complex van maatregelen is nodig om zwarte bessenstruiken zonder speciale obstakels te laten groeien en een goed resultaat te geven in de vorm van een overvloedige oogst.

Natuurlijk neemt de tuinman in elke situatie een bepaalde beslissing voor zichzelf hoe het proces van zorg voor zwarte bessenstruiken het beste kan worden vastgesteld. In grotere mate neemt iedereen echter zijn toevlucht tot beproefde methoden om voor deze planten te zorgen. En zij, op hun beurt, als een teken van een zekere "dankbaarheid", alsof ze de tuinman de aanwezigheid van een veelheid aan rijpe, ongelooflijk smakelijke bessen schenken!

Aanbevolen: