Hoe Kom Je In Het Riool?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je In Het Riool?
Hoe Kom Je In Het Riool?

Video: Hoe Kom Je In Het Riool?

Video: Hoe Kom Je In Het Riool?
Video: Wat gebeurt er met alle poep en pies die door de wc wordt gespoeld 20120802 mp4 2024, Maart
Anonim

Ben het ermee eens dat riolering een van de voordelen van de beschaving is. Stel je eens voor hoe ingewikkeld het proces van wassen en water krijgen zou zijn als er geen riolering zou zijn: je zou al het water in een emmer moeten verwijderen. Het is om comfort te garanderen dat de eigenaren van nieuw gebouwde huisjes in de eerste plaats streven naar aansluiting op het rioleringssysteem.

Hoe kom je in het riool?
Hoe kom je in het riool?

Noodzakelijk

  • - een stuk pijp met een aftakkingspijp;
  • - boor met boor;
  • - afdichtmiddel;
  • - klemmen;
  • - vodden;
  • - isolatieband;
  • - metalen T-stuk.

instructies:

Stap 1

Maak eerst een klein stukje pijp met een pijp, en de diameter van deze pijp moet even groot zijn als de diameter van de rioolpijp waarin het onderdeel dat je hebt gekocht zal snijden. Snijd daarna een aftakkingspijp uit het pijpsegment en laat een halve pijp aan het uiteinde (dit stuk moet zo groot zijn dat het het insteekpunt van de pijp volledig bedekt, terwijl een tweede muur wordt gevormd).

Stap 2

Boor een gat in de rioolbuis waarvan de diameter overeenkomt met de diameter van de buis.

Stap 3

Breng een niet-drogende kit aan op de binnenkant van de flens. Smeer vervolgens de plaats in de buurt van het uitgesneden gat ermee, zonder de rand met 1 centimeter te bereiken. Bevestig daarna de flens aan de buis en zet deze bovendien vast met klemmen aan de randen. Draai de klemmen vast totdat het afdichtmiddel onder de flens uit sijpelt. Verwijder overtollige kit met een doek.

Stap 4

Als je een aansluiting maakt in een rioolbuis, waarvan de druk relatief laag is, dan kun je het zonder klemmen doen: bevestig de flens gewoon door deze met dikke elektrische tape aan de buis te binden.

Stap 5

Om een metalen buis in te brengen, moet u misschien zelf een flens maken: gebruik een metalen T-stuk, waarvan u dat gedeelte van de buis afsnijdt waar geen aftakkingsbuis is. Het bevestigen van een metalen flens aan een buis heeft ook zijn eigen kenmerken: idealiter is het beter om deze te lassen. Als het echter niet mogelijk is om dit te doen, gebruik dan een kit en klemmen om de flens vast te zetten.

Aanbevolen: