Waar Te Beginnen Met Het Repareren Van Het Huis?

Inhoudsopgave:

Waar Te Beginnen Met Het Repareren Van Het Huis?
Waar Te Beginnen Met Het Repareren Van Het Huis?

Video: Waar Te Beginnen Met Het Repareren Van Het Huis?

Video: Waar Te Beginnen Met Het Repareren Van Het Huis?
Video: Hierdoor ga jij actie ondernemen! Eigen bedrijf starten, doelen behalen, action taker, winnaar! 2024, Maart
Anonim

Vroeg of laat heeft elk appartement renovatie nodig. Als dit een oud appartement is, waarin tijdens de bouw technische communicatie is gelegd, moet u er grote reparaties aan uitvoeren. Het is beter om het tegelijk te produceren, in één keer door het hele appartement, uiteindelijk bespaart dit zowel geld als tijd.

Waar te beginnen met het repareren van het huis?
Waar te beginnen met het repareren van het huis?

Beoordeel uw mogelijkheden

Nadat u hebt besloten om kapitaalreparaties van het appartement te starten, bepaalt u wie het zal doen. Het inhuren van een team van professionele vakmensen is geen garantie voor kwaliteit, maar het zal u zeker meer kosten dan uw eigen reparatiewerk doen. Nadat u voor professionals hebt gekozen, moet u erop voorbereid zijn dat u in elke fase de kwaliteit van het uitgevoerde werk en de geschiktheid van het gebruik van een of ander bouw- en afwerkingsmateriaal moet controleren. Om dit te doen, moet u de belangrijkste technologische kenmerken van alle reparatiewerkzaamheden, de voor- en nadelen van de gebruikte materialen bestuderen.

Houd er rekening mee dat elke vorm van herontwikkeling in het appartement, zelfs de beglazing van het balkon, goedkeuring vereist.

In het geval dat u dit allemaal weet en u besluit om reparaties met uw eigen handen uit te voeren, moet u praktische vaardigheden beheersen en een bepaalde kwalificatie behalen om zelfstandig bouw-, afwerkings-, elektrische en loodgieterswerkzaamheden in huis uit te voeren. Bovendien moet u uzelf voorzien van alle benodigde professionele gereedschappen en apparatuur, van verfborstels tot betonmixers.

Het zal lang duren om een grote revisie met uw eigen handen uit te voeren. Als het volume klein is, kunt u elkaar binnen een maand ontmoeten, vakantie nemen van het werk, maar in het geval dat de lijst met noodzakelijke werken bijvoorbeeld vloer dekvloer bevat, duurt het minimaal 2 maanden voordat het beton eindelijk is bevriezen. Houd er rekening mee dat tijdens de reparatie de leefomstandigheden in het huis niet de beste zullen zijn, overweeg de vraag of het mogelijk is om gezinsleden voor een tijdje te verplaatsen zodat al het smerigste en luidruchtigste werk niet in hun aanwezigheid wordt gedaan. Maak de nodige berekeningen, inclusief het budget voor de reparatie, en beslis of het de moeite waard is en of het niet eenvoudiger wordt om toch een bouwteam uit te nodigen.

Als u besluit reparaties door professionals uit te voeren, huur dan een uitgebreid team in, dat bestaat uit een elektricien, een schilder, een loodgieter en een stukadoor. Zij kunnen de timing van de werkzaamheden afstemmen en uw reparatie is eerder klaar.

Een project opstellen

Welke beslissing u ook neemt, u moet beginnen met het repareren van het huis door een ontwerpproject op te stellen, over verschillende ontwerpopties na te denken om later de beste te kiezen. In dit geval kunt u zich ook wenden tot de diensten van een professionele ontwerper of onafhankelijk de locatie van woon- en utiliteitsgebieden plannen, rekening houdend met de interesses van degenen die in het appartement zullen wonen en het functionele doel van een bepaalde kamer. De ontwerpbeslissingen die u neemt op basis van uw smaakvoorkeuren, moeten ook met het huishouden worden besproken, omdat zij hun eigen wensen kunnen hebben voor de inrichting van het huis of individuele kamers in het appartement.

Het zal moeilijker zijn om een technisch project op te stellen, waarbij rekening moet worden gehouden met waar en hoe levensondersteunende systemen worden aangelegd: warm- en koudwaterleidingen, elektrische bedrading, riolering, ventilatie, verwarming, enz. Hoe comfortabel en gezellig de woning zal zijn na renovatie, omdat er gestart wordt om de leefbaarheid te verbeteren. Overweeg elk systeem afzonderlijk voor elke kamer in het appartement. Dus, als u zich voorbereidt op verwarming, beslis dan of u radiatoren moet vervangen of warme vloeren moet installeren, misschien kan het probleem van verwarming alleen worden opgelost door het appartement te isoleren: de ramen en deuren vervangen en het balkon beglazing. Met betrekking tot de watervoorziening is het noodzakelijk om te beslissen waar de oude blijven en nieuwe waterinlaatpunten worden geïnstalleerd en hoe de leidingen moeten worden gelegd. Als u een vaatwasser voor de keuken en een douche voor de badkamer wilt kopen, moet u ook rekening houden met de veranderingen in het rioleringssysteem. De moeilijkste vraag is de bedrading. Bepaal welke elektrische apparaten zich in het appartement bevinden en waar precies, markeer de locaties van de aansluitpunten - stopcontacten, schakelaars.

Budgettering

Het moet ook in de beginfase worden opgesteld, hoewel het duidelijk is dat het in de toekomst zowel naar beneden als naar boven kan veranderen. Het is jouw taak om de volgorde van de nummers te bepalen en te beslissen welke soorten werk je alleen aankunt, en welke je met de handen van ingehuurde werknemers kunt doen. Neem in de schatting de geschatte kosten van professionele diensten, bouw- en afwerkingsmaterialen op, nadat u vertrouwd bent geraakt met de prijzen en prijzen op sites op internet of door de bouwmarkt te bezoeken. De aankoop van afwerkingsmaterialen, niet in pretentieuze salons, maar in groothandelsmagazijnen, zal de kosten van de schatting aanzienlijk verlagen.

Deel het werk dat tijdens de reparatie moet worden gedaan op in fasen. Maak, rekening houdend met alle factoren, een benaderend, maar realistisch plan voor de uitvoering ervan en begin met handelen.

Aanbevolen: