Hoe De Bedrading Te Trekken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Bedrading Te Trekken?
Hoe De Bedrading Te Trekken?

Video: Hoe De Bedrading Te Trekken?

Video: Hoe De Bedrading Te Trekken?
Video: Hoe draad trekken door een geribde buis? 2024, Maart
Anonim

In elk, zelfs het meest solide huis, moet na verloop van tijd alle technische communicatie worden vervangen. Posten is geen uitzondering. Om de bedrading goed uit te rekken, is het noodzakelijk om rekening te houden met enkele regels.

Hoe de bedrading te trekken?
Hoe de bedrading te trekken?

instructies:

Stap 1

De elektrische bedrading in een houten huis kan open zijn. De open methode voor het installeren van elektrische bedrading is de eenvoudigste en goedkoopste. Stijve kabels met dubbele of zelfs drievoudige isolatie kunnen als bedrading worden gebruikt. Eventuele isolatie moet van onbrandbaar materiaal zijn gemaakt. De draden moeten langs de muren worden geleid en worden afgesloten met een kabelgoot, die is voorzien van een klikdeksel. Op de markt vind je dozen in verschillende kleuren en maten. Open bedrading heeft een groot pluspunt, namelijk dat je snel en eenvoudig wijzigingen in het systeem kunt aanbrengen. U kunt kabels toevoegen, configuraties wijzigen, extra schakelaars en stopcontacten installeren.

Stap 2

Heel vaak wordt verborgen bedrading in een houten huis gedaan. De essentie ervan ligt in het feit dat de draden op verborgen plaatsen worden gelegd, d.w.z. in de muren en holtes van de vloeren. De elektrische draad of kabel moet in een metalen buis of in een metalen slang worden getrokken. Elke kant van deze lijn moet worden geaard. In de overlap kunt u een draad in kunststof buizen laten lopen. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat er geen mechanische druk op de leiding wordt uitgeoefend.

Stap 3

Een houten huis kan krimpen, dus de beste optie is elektrische bedrading die door metalen hulzen gaat. Metalen hulzen voorkomen mechanische belasting van de kabel. De verborgen bedrading heeft één belangrijk nadeel, namelijk de ontoegankelijkheid van dringende reparaties. Ook is dergelijke bedrading veel duurder dan open bedrading.

Aanbevolen: