Hoe Rozen Te Vermeerderen Door Stekken - 2 Manieren

Inhoudsopgave:

Hoe Rozen Te Vermeerderen Door Stekken - 2 Manieren
Hoe Rozen Te Vermeerderen Door Stekken - 2 Manieren

Video: Hoe Rozen Te Vermeerderen Door Stekken - 2 Manieren

Video: Hoe Rozen Te Vermeerderen Door Stekken - 2 Manieren
Video: In de Moestuin: rozen stekken 2024, Maart
Anonim

Rozen zijn een versiering van elke tuin, voorstedelijk gebied. Om ervoor te zorgen dat bloementelers geen geld uitgeven aan de aankoop van deze planten, moet u leren hoe u rozen kunt vermeerderen, vooral omdat het vrij eenvoudig en goedkoop is. Maar wat spannend!

rozen
rozen

Rozen wortelen met groene stekken

Nieuwe exemplaren krijgen door enten is lastig, het is veel gemakkelijker om ze uit bestaande takken te laten groeien. Je kunt veel van één plant knippen, dan rozen planten in je tuin, doneren aan goede mensen of het overschot verkopen.

Dus, voordat u rozen door stekken vermeerdert, moet u de timing bepalen. Dit wordt gedaan wanneer de eerste bloeigolf voorbij is - een week daarna. Het is noodzakelijk om de toppen van de takken af te snijden waar een groeipunt is. Stekken moeten ongeveer 7 cm lang zijn en 2-3 okselknoppen hebben

Om ervoor te zorgen dat de plant minder energie verbruikt, scheurt u de onderste bladeren af. Zet het plantmateriaal een dag in water en voeg een wortelmiddel toe. Je kunt de schijfjes direct in Kornevin poeder dopen en in de kas planten. Eerder wordt de grond losgemaakt en wordt er zand gegoten met een laag van 3 cm, de takken worden iets schuin geplaatst.

Voor het snijden van rozen is een hoge luchtvochtigheid nodig, die bijvoorbeeld in een komkommerkas aanwezig is. De temperatuur is ook geschikt voor wortelgroei - +25 - + 27 ° С. Van tijd tot tijd moet u de grond voorzichtig bevochtigen met een spuitfles. Om de stekken van rozen sneller te laten verlopen, besproei je ze een paar keer met een groeistimulans.

Als je geen geschikte kas hebt, gebruik dan plastic bekers om te rooten en bedek ze met dezelfde container of transparante potten, plastic flessen.

Wortelen moet in halfschaduw plaatsvinden, dus in een kas waar groenten groeien, zullen getrimde stekken comfortabel zijn.

Wanneer het blad zich intensief begint te vormen, betekent dit dat het rooten succesvol was. Je kunt hier rozen kweken die beschutting bieden voor de winter en ze volgend voorjaar op een vaste plek planten.

Bloemvoortplanting door takken te buigen

Deze methode is geschikt voor klimrozen, bodembedekkende rozen en rozen die goed buigen. Kijk welke in een horizontale positie kan worden gedraaid om niet te breken.

Graaf vooraf een groef. Voeg wat gecalcineerd zand toe, bevochtig het, voeg wortelpoeder zoals Kornevin toe. Zonder de tak af te snijden, plaats deze in de groef, bestrooi deze met aarde zodat deze 3-5 cm over deze snede bedekt.

Het is beter om rozen op deze manier in het voorjaar te reproduceren. Wanneer de intensieve groei van de struik begint, beginnen zich wortels te vormen. Maar het is niet nodig om van de grond te harken, kijk naar de wortels, want dan kunnen ze uitdrogen. Snijd met een scherp mes eind augustus de gewortelde tak af, breng deze over naar een vaste plek met een kluit aarde.

Hier leest u hoe u rozen kunt vermeerderen door stekken om veel prachtige bloemenkoningin-exemplaren te maken.

Aanbevolen: