Hoe Een Badkuip Op Een Tegel Te Installeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Badkuip Op Een Tegel Te Installeren?
Hoe Een Badkuip Op Een Tegel Te Installeren?

Video: Hoe Een Badkuip Op Een Tegel Te Installeren?

Video: Hoe Een Badkuip Op Een Tegel Te Installeren?
Video: Badkamermuur tegelen met Roger 2024, Maart
Anonim

Het installeren van een bad is een arbeidsintensief proces, maar met het eindresultaat kunt u snel alle moeilijkheden vergeten die zich tijdens het werk hebben voorgedaan. U kunt een badkuip op een tegel installeren zonder een beroep te doen op de diensten van een specialist, omdat het niet zo moeilijk is om dit zelfs voor één persoon te doen.

Hoe een badkuip op een tegel te installeren?
Hoe een badkuip op een tegel te installeren?

Noodzakelijk

  • - bad;
  • - tegel;
  • - Meester OK;
  • - egalisatiemengsel;
  • - vochtwerende kit;
  • - kunststof punten.

instructies:

Stap 1

Voordat u het bad installeert, moet u met een speciale cementdekvloer of mortel het vloeroppervlak egaliseren waarop het zal staan. Leg vervolgens het gecementeerde gebied uit met harde vloertegels van goede sterkte en houd het volgens de instructies een bepaalde tijd tegen.

Stap 2

Beslis over de keuze van een badkuip, aangezien badkuipen van verschillende materialen op verschillende manieren worden geïnstalleerd. Nadat u een badkuip (gietijzer of staal) hebt gekozen, brengt u deze voorzichtig naar de badkamer, terwijl u de drempel en vloeren bedekt met een dik zacht materiaal dat als een soort bescherming zal dienen voor zowel het bad als de nieuwe keramische coating.

Stap 3

Wanneer de vloertegels voldoende "grip" hebben, installeer dan de steunen. Bij het installeren van een gietijzeren bad de wiggen in verschillende fasen rijden, van het midden van het bad naar de randen. Gebruik bij het installeren van de stalen kuip de steunen op de zelfklevende pads die kunnen worden aangepast. Kies bij het kopen voor korte steunen en lange schroeven, wat de installatie gemakkelijker maakt.

Stap 4

Als de vloertegels een glijdend oppervlak hebben, bevestig dan de uiteinden van de steunen met polymeerlijm met een waterdichte formule. En om de tegels niet te splijten tijdens het gebruik van de badkamer, installeert u de steunen door er plastic tips op te plaatsen, die ook met lijm op de tegel moeten worden bevestigd.

Stap 5

Na de definitieve installatie van het bad, voert u de afwerkingswerkzaamheden uit om de openingen waterdicht te maken en de voegen te voegen. De kieren kunnen worden opgevuld met zelfklevende randtape of keramische plinten.

Aanbevolen: