Hoe Een Dubbel Stopcontact Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Dubbel Stopcontact Aan Te Sluiten?
Hoe Een Dubbel Stopcontact Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Dubbel Stopcontact Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Dubbel Stopcontact Aan Te Sluiten?
Video: Hoe plaats je buiten een dubbel stopcontact 2024, Maart
Anonim

Hoogstwaarschijnlijk bent u het feit tegengekomen dat het gekochte elektrische apparaat nergens kan worden ingeschakeld, in dit geval neemt u uw toevlucht tot het gebruik van een verlengsnoer of belt u een elektricien om het ontbrekende stopcontact te installeren. Maar is het de moeite waard om te betalen voor wat u zelf kunt doen? Het installeren van een stopcontact is niet moeilijk, het belangrijkste is om voorzichtig te zijn in het werk. Dubbele stopcontacten zijn beschikbaar als extern en intern. Het installeren van externe sockets is helemaal niet moeilijk, maar bij het installeren van interne sockets zal je wat moeite moeten doen.

Hoe een dubbel stopcontact aan te sluiten?
Hoe een dubbel stopcontact aan te sluiten?

Noodzakelijk

Interne dubbele socket, perforator, kernschroevendraaier, diëlektrische schroevendraaier of sonde, socketbox ("glas"), potlood, boor voor perforator, mes, gips, spatel

instructies:

Stap 1

Maak markeringen op het oppervlak van de muur naast de elektrische draad die van het lichtnet loopt, dit wordt de toekomstige locatie voor het stopcontact. Neem hiervoor een "glas", bevestig het aan de muur op de markeringen en omcirkel het met een potlood.

Stap 2

Neem vervolgens een boorhamer met een boor, maak een verdieping in de muur tot een diepte gelijk aan de hoogte van het "glas" en het gebied van de cirkel.

Stap 3

Haal de stekker uit het stopcontact.

Stap 4

Pak dan het "glas", maak er met een schroevendraaier een gaatje in voor de elektrische draad.

Stap 5

Leid de elektrische draad door het gat. Smeer het "glas" in met een eerder voorbereide gipsoplossing en installeer het in deze uitsparing.

Stap 6

Verwijder overtollig gips met een spatel. Nadat de pleister volledig is uitgehard, verkort u de draad met een draadknipper tot de gewenste lengte.

Stap 7

Verwijder met een mes de 15 mm lange isolatie van het uiteinde van de elektrische kabel.

Stap 8

Zet het licht aan en controleer de spanning met een sonde of diëlektrische schroevendraaier.

Stap 9

Maak vervolgens een dubbele socket. Om dit te doen, verwijdert u het decoratieve paneel met een schroevendraaier, maakt u de klemmen los waarmee de elektrische draad en het stopcontact zijn bevestigd.

Stap 10

Haal de stekker uit het stopcontact en monteer de voedingskabel met een schroevendraaier in de klemmen.

Stap 11

Bevestig het stopcontact in het "glas".

Stap 12

Installeer het decoratiepaneel. Schakel de algemene voeding in.

Aanbevolen: