Hoe Pijpen Met Gipsplaat Te Naaien?

Inhoudsopgave:

Hoe Pijpen Met Gipsplaat Te Naaien?
Hoe Pijpen Met Gipsplaat Te Naaien?

Video: Hoe Pijpen Met Gipsplaat Te Naaien?

Video: Hoe Pijpen Met Gipsplaat Te Naaien?
Video: Scheidingswand maken van gipsplaten | Wanden en plafonds | How to met GAMMA 2024, Maart
Anonim

Sanitair en rioolbuizen zijn essentieel in een appartement, ze zorgen voor een comfortabel leven. Zelfs de meest onverschillige persoon voor esthetiek zal echter niet durven beweren dat ze ons huis versieren. De bekende methode voor het bepleisteren van buizen met gipsplaat gaat redelijk goed met zijn taak om - onesthetische buizen worden aan het zicht onttrokken. Helaas heeft deze methode een nadeel, namelijk dat gemakkelijke toegang tot de leidingen onmogelijk wordt. Dit nadeel kan echter worden geëlimineerd door een andere methode van pijpomhulling te gebruiken.

Hoe pijpen met gipsplaat te naaien?
Hoe pijpen met gipsplaat te naaien?

Noodzakelijk

Geleideprofiel PN 50-40, gipskartonplaat GKL dikte 6,5 mm, staalband 20x4, boormachine met boor Ø4, zelftappende schroeven, schroevendraaier, metaalvijl, metaalschaar, behangmes, M4 bouten met moeren, naaldroller

instructies:

Stap 1

De essentie van de methode is dat de gipsplaat niet strak aan de muur wordt bevestigd, maar een verwijderbare doos vormt die gemakkelijk kan worden verwijderd en teruggeplaatst. De vorm van de doos kan vierkant of ovaal zijn. Dit laatste heeft de voorkeur omdat het minder ruimte in beslag neemt, gipsplaat bespaart en er aantrekkelijker uitziet. De doos is in dit geval een segment van een cilindrisch oppervlak.

Het frame van de doos vervaardigen

Bij het omhullen van buizen die verticaal in de hoek van de kamer lopen, wordt een frame gemaakt van 2 profielen die aan weerszijden van de buizen lopen en een aantal stroken in de vorm van een halve cirkel die de profielen met elkaar verbinden.

Leun twee profielen van de gewenste lengte tegen de wanden aan weerszijden van de buizen en bevestig ze in deze positie. Meet de afstand tussen de profielen langs de boog met een flexibel meetlint.

Snijd het benodigde aantal stukken uit de 20x4 stalen strip. Hun lengte moet gelijk zijn aan de gemeten afstand met een kleine marge, en het aantal is zo gekozen dat de afstand tussen hen in het frame niet groter is dan 30 cm.

Geef een strip een halve cirkel en zorg ervoor dat de curve vloeiend is. Pas de vorm en afmetingen aan om te passen. Bevestig hiervoor de strip aan de profielen. De randen moeten van binnenuit nauw aansluiten tegen de flenzen van de profielen en de buizen mogen de strook niet over hun gehele lengte raken.

Buig alle andere spaties in de vorm van de eerste. Boor een gat aan de uiteinden om aan het profiel te bevestigen.

Verbind de profielen met gebogen strips met M4 bouten. Als gevolg hiervan moet het frame van de doos worden verkregen, waarvan de profielen goed tegen de wanden passen en de gebogen strips om de buizen buigen. Als er geen goede pasvorm is, bereik dit dan door een of andere strook te buigen of los te maken.

Stap 2

Het frame omhullen met gipsplaat

Snijd met een behangmes een strook met een breedte gelijk aan de lengte van de gebogen stroken van het frame van een gipsplaat met een kleine marge. Leg het op een vlakke ondergrond en rol het op met een naaldroller. Bevochtig het gipsplaatoppervlak gedurende 5-10 minuten grondig met water totdat het ermee verzadigd is.

Plaats de strip met de geperforeerde kant op het frame van de doos, lijn één kant uit met de geleider, druk deze over de hele lengte aan met een staaf en klem de staaf vast met twee klemmen. Neem de tijd, gebruik de strip geleidelijk en voorzichtig, druk de andere kant van de strip tegen de andere geleider. Wanneer het er volledig tegenaan is gedrukt, bevestigt u de gipsplaat in deze positie en laat u deze een dag drogen.

Bevestig de gedroogde gipsplaat aan het frame met zelftappende schroeven. Probeer op de doos naar de installatieplaats. Knip indien nodig de randen van de gipsplaat af om ervoor te zorgen dat ze goed tegen de muren passen.

Stap 3

Installatie van de doos

Bevestig de doos op zijn plaats. Dit kan op verschillende manieren: met plakband, vloeibare spijkers, of door gaten in de geleiders te maken en deze aan in de muur geslagen spijkers te hangen - zoals dat bijvoorbeeld bij hangkasten gebeurt. De voeg op de plaats waar de doos aan de muur hecht, kan worden afgedicht met een serpyanka en gerepareerd met behulp van de standaardtechnologie die wordt gebruikt voor het afwerken van gipsplaat. In ieder geval, indien nodig, om toegang te krijgen tot de leidingen, kunt u de doos eenvoudig verwijderen en net zo gemakkelijk weer bevestigen.

Aanbevolen: