Hoe Zien Orchideeën Eruit Bij Baby's?

Inhoudsopgave:

Hoe Zien Orchideeën Eruit Bij Baby's?
Hoe Zien Orchideeën Eruit Bij Baby's?

Video: Hoe Zien Orchideeën Eruit Bij Baby's?

Video: Hoe Zien Orchideeën Eruit Bij Baby's?
Video: Орхидеи цветут или какая связь между орхидеями и... флагами?) 2024, Maart
Anonim

Veel amateurbloemkwekers met orchideeën in huis vragen zich af hoe ze orchideeën het beste kunnen vermeerderen. De beste manier om een orchidee te vermeerderen is om hem een baby te laten vrijgeven in plaats van te laten bloeien.

Orchidee met baby
Orchidee met baby

Noodzakelijk

  • - orchidee;
  • - kleine potten;
  • - substraat voor orchideeën;
  • - uitgezette klei;
  • - een scherp mes;
  • - plastic fles of plasticfolie.

instructies:

Stap 1

Om een orchidee te dwingen een baby te laten groeien in plaats van opnieuw te bloeien, moet je wachten op de lente. Voor succes heb je de zon nodig, en in het voorjaar is er meer van in het appartement dan in de winter. Zodra de lichtintensiteit voldoende is (begin tot half maart), moet de gezondste en sterkste plant met een goed ontwikkeld wortelstelsel worden gekozen. De orchidee moet minimaal vijf groene bladeren hebben en een "levende" steel met slapende knoppen.

Stap 2

Om het uiterlijk van baby's te stimuleren, is het noodzakelijk om de slaapknoppen op de steel "wakker te maken", dat wil zeggen om hun groei te activeren. Om dit te doen, moet de temperatuur 's nachts worden verlaagd tot + 16 … 18 ° C en moet de watergift minimaal worden gemaakt, alleen zodat de orchidee niet uitdroogt. Overdag moet de temperatuur op + 26 … 28 ° worden gehouden en moet de orchidee de hele dag in de zon worden gehouden. Zonlicht is nodig om de stelen goed op te warmen.

Stap 3

De slapende bloemknop wordt over anderhalve week wakker. Het begint te groeien en er komt een klein blad uit. Daarna hoeven de nachttemperaturen niet meer verlaagd te worden. De orchidee moet op een warme plaats worden geplaatst, een beetje schaduw, overvloedig water, de lucht bevochtigen. In deze periode is het tijd om te beginnen met bladdressing - dit geeft de kinderen de mogelijkheid om zich intensiever te ontwikkelen en bladeren te laten groeien.

Stap 4

Half juni zullen kinderen twee of drie bladeren en hun eigen luchtwortels geven. Op dit moment kunnen ze van de moederplant worden gescheiden en in individuele potten worden getransplanteerd. Je moet de kinderen afsnijden met een scherp mes met een klein deel van de steel (1-1,5 cm). De snijrand is behandeld met een fungicide.

Stap 5

Het substraat voor kinderen bestaat uit kleine fracties pijnboomschors, veenmos, houtskool en een drainagelaag (geëxpandeerde klei). Je kunt de kinderen die in potten zijn getransplanteerd in een mini-kas installeren - dit zorgt voor een betere aanpassing en overleving. Voor een kas kun je een plastic fles gebruiken, of een frame bouwen en deze afdekken met een plastic zak. Na 9 maanden heeft de baby geen kas meer nodig. En tegen het einde van het tweede jaar is het al een volwaardige plant die kan bloeien.

Aanbevolen: