Hoe Maak Je Bedrading In Een Houten Huis?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Bedrading In Een Houten Huis?
Hoe Maak Je Bedrading In Een Houten Huis?

Video: Hoe Maak Je Bedrading In Een Houten Huis?

Video: Hoe Maak Je Bedrading In Een Houten Huis?
Video: Hoe bouw je een loghome? 2024, Maart
Anonim

In de meeste gevallen worden de binnenmuren van huizen gemaakt van hout (stammen, balken) niet blootgesteld aan decoratieve afwerking, en dit legt een aantal beperkingen op aan de installatie van elektrische bedrading in het gebouw vanuit het oogpunt van brandveiligheid.

Hoe maak je bedrading in een houten huis?
Hoe maak je bedrading in een houten huis?

instructies:

Stap 1

Als een van de ontwerpopties kunt u de installatie van "antieke" elektrische bedrading op faience-isolatoren toepassen. Voor meer overtuigingskracht en veiligheid kunt u een strook onbrandbaar materiaal - asbest over de gehele lengte van de draad - toevoegen. De optie is natuurlijk interessant, maar heel erg voor een amateur.

Stap 2

Een modernere oplossing voor het installeren van elektrische bedrading in een houten huis die aan alle brandveiligheidseisen voldoet, is het leggen van stroomkabels in metalen hulzen met verplichte aarding of in hulzen van onbrandbare materialen, maar dit is geschikt waar ze niet zichtbaar zijn. Het ontwerp van elektrische bedrading in een houten huis kan worden gedaan in speciale decoratieve goten gemaakt van onbrandbare materialen.

Stap 3

Maar het meest interessante is de bedrading, gemaakt in dezelfde metalen hulzen, maar volledig aan het zicht onttrokken. Radiogestuurde stroombedrading wordt geïnstalleerd in de plafondruimte tussen het decoratieve plafond en de ondersteunende structuren of op de zolder, waardoor schakelaars volledig overbodig zijn en een speciale afstandsbediening wordt gebruikt om de verlichting te regelen.

Stap 4

De stopcontacten kunnen geplaatst worden in speciale decoratieve vloerluiken of decoratieve minizuilen, die gevoed worden in de ruimte tussen de dragende constructies van de vloer en de "ondervloer". Gebruik alleen die draden die geschikt zijn in doorsnede en bestand zijn tegen de maximale belasting zonder merkbare verwarming.

Aanbevolen: