Hoe Behang Zonder Problemen Te Plakken

Inhoudsopgave:

Hoe Behang Zonder Problemen Te Plakken
Hoe Behang Zonder Problemen Te Plakken

Video: Hoe Behang Zonder Problemen Te Plakken

Video: Hoe Behang Zonder Problemen Te Plakken
Video: Behangen met vliesbehang 2024, Maart
Anonim

Met alle verscheidenheid aan decoratieve afwerkingsmaterialen die beschikbaar zijn in tal van bouwmarkten, geven veel mensen de voorkeur aan behang. Een mooie en heldere afwerking, die u zelf kunt doen zonder tussenkomst van specialisten. Om het werk snel te laten verlopen en het behang perfect te lijmen, moet je enkele subtiliteiten en geheimen onthouden.

Hoe behang zonder problemen te plakken
Hoe behang zonder problemen te plakken

Noodzakelijk

  • - acrylprimer voor muren;
  • - behang;
  • - lijm - voor elk type behang heb je een bepaald type nodig;
  • - potlood, liniaal, meetlint, mes, schietlood;
  • - kwast, zachte spatel, roller, plasticfolie.

instructies:

Stap 1

Het is noodzakelijk om een primer aan te brengen op een egaal en eerder gereinigd oppervlak van de muur. Het is het handigst om een roller te gebruiken. De samenstelling moet volledig drogen.

Stap 2

Voordat u het behang uitsnijdt, moet u de hoogte van de muren met plinten van plafond tot vloer meten. Deze lengte is gelijk aan de lengte van één strook behang.

Stap 3

Om te voorkomen dat het behang tijdens het snijden vuil wordt, moet je een plasticfolie op de vloer leggen. Nadat u de rol erop heeft uitgerold, moet u iets plat en hards onder de randen plaatsen om een snede te maken zonder de vloer te beschadigen. Als het behang een patroon heeft, moet u het patroon aanpassen voordat u de volgende strook snijdt.

Stap 4

Het wordt aanbevolen om de lijm zowel op de muur als op het behang aan te brengen. Grote oppervlakken zijn met een roller gemakkelijk te hanteren; in hoeken en in de buurt van de plint is een borstel handig. Om het behang verticaal te verlijmen, is het aan te raden om een loodlijn te gebruiken, in ieder geval voor het eerste vel.

Stap 5

Het behang wordt van het plafond op de vloer gelijmd, waarna het oppervlak met een zachte spatel wordt bewerkt - van het midden naar de randen en van boven naar beneden. Dit zorgt voor een goed contact met de muur en verdrijft luchtbellen. Zorg ervoor dat de troffel het behang niet bekrast of het patroon beschadigt - u kunt dit vooraf doen op een klein deel van het behang dat nog niet op de muur is geplakt.

Stap 6

Wanneer u het volgende canvas lijmt, moet u ervoor zorgen dat het end-to-end is met het vorige. Er mogen geen scheuren zijn en de overtollige lijm moet onmiddellijk met een droge doek worden afgeveegd.

Aanbevolen: