Hoe Kozijnhuizen Te Bouwen

Inhoudsopgave:

Hoe Kozijnhuizen Te Bouwen
Hoe Kozijnhuizen Te Bouwen

Video: Hoe Kozijnhuizen Te Bouwen

Video: Hoe Kozijnhuizen Te Bouwen
Video: KADER GARAGE EIGEN HANDEN! RAILSYSTEEM! 2024, Maart
Anonim

Een kozijnhuis is vrij eenvoudig te bouwen als je de volgorde van het werk kent en welke materialen nodig zijn. Als u wat gereedschap gebruikt voor het verwerken van hout en planken, wordt het installatieproces van het frame en het dak eenvoudiger en neemt de werksnelheid toe.

Framehuizen zijn mooi en geprefabriceerd
Framehuizen zijn mooi en geprefabriceerd

Voordelige en betrouwbare kozijnhuizen zijn een symbool geworden van de moderne woningbouw. Deze gebouwen zijn vrij eenvoudig gebouwd: er zijn geen speciale kennis en vaardigheden vereist. Het volstaat voor een ontwikkelaar om de belangrijkste technologische aspecten van elke bouwfase te begrijpen, en zijn huisvesting zal aan de vereiste normen voldoen.

Materialen en gereedschappen die nodig zijn om een kozijnhuis te bouwen

Elk gebouw van dit type is een "skelet" van verticale steunen, onderling verbonden door horizontale banden. Dit frame is aan beide zijden ommanteld met OSB-platen. In de ruimte tussen de rekken wordt isolatie gelegd. De buitenzijde van de muren en de ruimte onder het dak zijn beschermd met een waterdicht materiaal.

Voor de constructie van een kozijnhuis zijn OSB-platen met een dikte van 9 mm of meer nodig, een goed gedroogd hout met een doorsnede van 15/20 of 15/15 cm, planken van 5/15 en 5/20 cm, metalen hoeken voor het verbinden van frame-elementen, beugels voor het bevestigen van de balken van de onderste en bovenste banden, "pinnen" of ankers om het hout naar de fundering te trekken, isolatie, waterdichtingsmateriaal, spijkers, houtschroeven.

Van de gereedschappen die je nodig hebt: een batterij-aangedreven schroevendraaier, een boormachine, constructie- en hydraulische niveaus, een meetlint, hamers, een metalen vierkant, een cirkelzaag, een verstekzaag (voor nauwkeuriger zagen van de uiteinden van planken en balken), een diktemeter (helpt om het hout dezelfde maat te geven, wat de installatie van het frame en het spantensysteem vereenvoudigt en versnelt).

Stadia van de bouw van een kozijnhuis

Eerst wordt de ondersteunende structuur van het gebouw opgericht - de fundering. Voor dit type gebouwen zijn ondiepe tape of zuilvormige bases de beste keuze. Elk van hen kan met uw eigen handen worden gebouwd. De volgorde van het werk is als volgt: het markeren van de site en het installeren van haringen, het vormen van een greppel of putten onder de pilaren, het aanstampen en egaliseren van de bodem van de greppel, het leggen van dakbedekking (in 2-3 lagen), het vullen van zand en grind, het installeren bekisting, het leggen van een versterkend frame, het storten van beton.

Een onderste omsnoering van een staaf wordt op de fundering gemonteerd, waarna ze de verticale steunen van het frame beginnen te installeren (er worden planken gebruikt), die van bovenaf zijn verbonden met horizontaal gelegde staven (bovenste omsnoering). Tijdens de installatie van het kozijn worden raam- en deuropeningen versterkt met horizontale balken en verticale stijlen van dezelfde planken. Om binnen te kunnen werken worden er stammen gelegd en vloerdelen gelegd.

Vervolgens gaan ze verder met de constructie van het spantensysteem. Elke eigenaar streeft ernaar om het dak zo snel mogelijk te maken om het hout te beschermen tegen regen en sneeuw. Daarom monteren ze na het installeren van de spanten waterdichting, latten en leggen ze dakbedekking (metaal, geprofileerde plaat, ondulin, enz.).

Als er een kachel in het huis is, wordt er een aparte fundering voor gestort, een kachel en schoorsteen gebouwd, een pijp verwijderd.

Ga vervolgens naar de buitengevelbekleding met OSB-platen. Daarna wordt vanaf de binnenkant van het pand de isolatie gelegd. Hierop wordt een dampremmend membraan gelegd. Met behulp van OSB-platen worden de binnenwanden van het kozijnhuis gemonteerd. De volgende fase van het werk is de installatie van afwerkingsmaterialen.

Aanbevolen: