Oktober: Wat Moet Je Doen In De Tuin

Oktober: Wat Moet Je Doen In De Tuin
Oktober: Wat Moet Je Doen In De Tuin

Video: Oktober: Wat Moet Je Doen In De Tuin

Video: Oktober: Wat Moet Je Doen In De Tuin
Video: Wat doe je in oktober in de tuin? | Herfst | Tuinmanieren 2024, Maart
Anonim

De tweede helft van oktober en begin november is de tijd waarin de natuur het mogelijk maakt om al het nodige werk in de tuin en in de tuin te voltooien, wat aanzienlijk tijd en arbeid zal besparen in het nieuwe zomerhuisjesseizoen. Nu hard aan het werk, genieten tot volgend voorjaar van een welverdiende rust.

Oktober: wat moet je doen in de tuin
Oktober: wat moet je doen in de tuin

Wat voor werk moet er gebeuren op late herfstdagen?

We oogsten het volwassen gewas

Late variëteiten van wortelen, bieten, selderij, prei en, natuurlijk, kool kunnen het beste worden verwijderd voor ernstige koude klappen, je moet je werk niet aan de "vorst" geven. Diepvriesgroenten zijn niet geschikt voor langdurige opslag. Het is ook noodzakelijk om de vruchten die aan de appelbomen hangen, de druiventrossen die onder de vorst zijn gevallen, te verwijderen.

Wij brengen de grond op orde

We verzamelen en reinigen de grond van alle plantenresten van groentetoppen, tuinfruit, gebladerte en brengen alles naar een composthoop. Het verlaten van "zomerhuisje" blijft op de grond, waardoor uitstekende gunstige omstandigheden worden gecreëerd voor de overwintering van ongedierte.

Wij voeren een controle van de tuin uit

Wij inspecteren alle zaailingen en bomen op een gezonde staat. Als er onvolgroeide of zieke planten zijn, is het beter om ze te verwijderen of te snoeien. Tijdens de winterperiode zal de gezondheid van dergelijke "patiënten" niet verbeteren en in het voorjaar kunnen ziekten zich verspreiden naar gezonde aanplant.

Tuinbeplanting water geven en voeren

Water geven en voeren zijn nu belangrijke taken. Bij droog weer is het verplicht om alle struiken en bomen in de tuin water te geven. Tegelijkertijd kunt u fosfor en kaliumbemesting aan de stammen toevoegen, evenals humus. Dit zal de immuniteit van alle groene huisdieren versterken en hen helpen de lange winter te overleven.

De grond graven

Het graven van de grond zal het verzadigen met vocht en zuurstof. Ruw graven door de vorst zal een groot deel van het ongedierte vernietigen dat warme plaatsen heeft gekozen om te overwinteren. Ook worden niet ingeblikte stammen van bomen opgegraven. Zelfs het losmaken van de grond met een hooivork zal de grond ten goede komen.

We zetten orde op zaken in bloembedden

Na het snoeien van vaste planten reinigen we bloembedden van plantenresten. De gegraven knollen van dahlia's, cannes, calla lelies, begonia's, gladiolen en anderen moeten tot de lente worden overgebracht naar een koele, droge plaats. Warmteminnende planten (rozen en andere die beschutting nodig hebben voor de winter), moeten volgens experts worden afgedekt wanneer de grond bevriest tot een diepte van 3 … 5 cm. De volgorde in de bloementuin zal in het voorjaar extra tijd toevoegen voor ander belangrijk werk.

Tuinbomen witwassen en vastbinden

Het witwassen of binden van boomstammen biedt een goede bescherming tegen zonnebrand en knaagdierschade. Jonge en verse aanplant van zaailingen moet zeker worden beschermd tegen knaagdieren, als dergelijke gevallen zich voordoen in uw tuinen.

Nieuwe zaailingen planten in het voorjaar

Bij het plannen van het planten van zaailingen in de tuin in de lente, is dit het moment om te beslissen over een plantplaats, om plantgaten te graven voor nieuwe huisdieren. Dit evenement zal het werk in het vroege voorjaar aanzienlijk vergemakkelijken en de planttijd verkorten.

Wintergewassen

We maken bedden klaar voor de winterteelt van groenten en bloemen. We bedekken de voorbereide gevulde bedden tegen vernietiging door wind, regen met geïmproviseerde middelen (dakbedekking, platen van oude leisteen, enz.), Bereiden droge grond voor op het opvullen van zaden en bewaren deze op een droge, vorstvrije plaats. Met het begin van stabiel koud weer, leg de zaden voorzichtig in de bedden en bedek ze met droge grond. De oogst van groenten uit podzimny-gewassen is alleen geschikt voor consumptie in de zomer.

Aanbevolen: