Hoe Tomaten Buitenshuis Water Te Geven?

Hoe Tomaten Buitenshuis Water Te Geven?
Hoe Tomaten Buitenshuis Water Te Geven?

Video: Hoe Tomaten Buitenshuis Water Te Geven?

Video: Hoe Tomaten Buitenshuis Water Te Geven?
Video: Tomaten water geven 2024, Maart
Anonim

Tomaten water geven is een verplichte en belangrijke procedure voor het verkrijgen van hoge opbrengsten. Onjuist water geven kan alle inspanningen en inspanningen om voor dit gewas te zorgen teniet doen, dat inheems is geworden in onze bedden.

Hoe tomaten buitenshuis water te geven?
Hoe tomaten buitenshuis water te geven?

Het weer maakt altijd zijn eigen aanpassingen aan de watergift. Tomaten die in de grond zijn geplant, worden bewaterd, rekening houdend met de weersomstandigheden. En toch zijn er bepaalde regels voor het bewateren van tomaten die zijn verzameld door ervaring:

- Geplante zaailingen worden alleen in het wortelgat bewaterd.

- Terwijl ze wortel schieten en groeien, krijgen de planten water in de groeven in rijen, en niet bij de wortel.

- Tomaten die vruchtlichamen hebben gekregen, worden over het hele plantoppervlak bewaterd.

- Bij hevige kou (beneden 10°C) en regenachtig weer wordt er niet gesproeid en gevoerd.

- Tomaten krijgen geen water over de bladeren.

- Zoals alle planten worden tomaten bij zonnig weer alleen 's ochtends of' s avonds bewaterd. Bij bewolkt weer is tijd van weinig belang. Het belangrijkste is dat de temperatuur van de lucht en het water comfortabel is.

- Wanneer de grond is geërodeerd en de wortels bloot komen te liggen, moeten ze worden afgedekt met aarde of er wordt mulch gebruikt.

image
image

- Geef tomaten geen water met koud, onverwarmd water uit putten, putten. Deze planten komen uit de zuidelijke regio's, niet uit noorderlingen.

Hoe vaak per week moeten tomaten buiten worden bewaterd?

Gemiddeld eens in de 5 … 10 dagen. Maar gezien de verschillende groeiomstandigheden van dit gewas (bodemstructuur, neerslag, leeftijd en hoogte van planten, enz.), kan de frequentie van water geven variëren. Eén ding is belangrijk: tomaten houden van overvloedig water geven, maar het is niet toegestaan om de grond te "overspoelen". Frequent water geven in kleine doses heeft ook een negatief effect. Dit verzwakt de gezondheid van planten en veroorzaakt schimmelziekten.

Het eerste teken van de noodzaak om de tomaten water te geven, is dat de onderste bladeren van de planten opkrullen. Als de bladeren hangen, is dit geen indicator van een gebrek aan vocht, maar een indicator van de zwakte van het wortelstelsel.

Bij langdurig warm weer, als de tomaten diep worden bewaterd, kunnen de planten dergelijke moeilijke omstandigheden van oververhitting gemakkelijker verdragen en alle bloemtrossen behouden.

Als de grond zwaar kleiachtig is, gedroogd, moet deze worden losgemaakt voordat er water wordt gegeven. Dergelijke grond wordt in verschillende fasen bewaterd, zodat elke partij water de grond in kan.

Tijd- en waterbesparing, maar ook het leveren van vocht en voeding, moderne druppelirrigatiesystemen die verkrijgbaar zijn in tuinwinkels kunnen eenvoudig en nauwkeurig. Maar ervaren tuiniers bedenken zelf hun eigen eenvoudige en goedkope irrigatiesystemen.

image
image
image
image

Onjuist water geven betekent slechte wortels en slechte ontwikkeling van struiken, gebrek aan bloei, afstoten van bloemen en eierstokken, klein fruit, gebarsten fruit, verlies van opbrengst. Tomaten die in bloei zijn gekomen, mogen niet worden gegoten, in de regel veroorzaakt overtollig vocht de groei van groene massa en stiefzonen. Het is het beste om spaarzaam water te geven totdat er vruchten verschijnen op de eerste trossen van de plant.

Aanbevolen: