Wat Moet Er In Een Kas Worden Geplant?

Inhoudsopgave:

Wat Moet Er In Een Kas Worden Geplant?
Wat Moet Er In Een Kas Worden Geplant?

Video: Wat Moet Er In Een Kas Worden Geplant?

Video: Wat Moet Er In Een Kas Worden Geplant?
Video: Установка маяков под штукатурку. Углы 90 градусов. #12 2024, Maart
Anonim

De kas is een grote hulp voor de tuinman bij het verkrijgen van een goede oogst. Warm "thuis" voor planten en beschermt ze bij koud weer. Om rationeel gebruik te maken van de mogelijkheden van de kas, is het noodzakelijk om een beplantingsschema op te stellen.

Groenten kweken in een kas heeft veel voordelen
Groenten kweken in een kas heeft veel voordelen

De volgorde van het telen van gewassen in een kas

Om elke centimeter beschermde kasgrond optimaal te benutten, is het noodzakelijk om niet alleen de hoofdgewassen, maar ook tussengewassen in de kas te telen. Het telen van de juiste voorlopers in de kas is essentieel voor het succesvol telen van hoofd- en tussengewassen en het verhogen van hun opbrengst. Ook kan de kas worden gebruikt voor de winterteelt.

Grote gewassen, intermediair en antecedent

Alle vroegrijpe koudebestendige groenten en groenten kunnen de voorlopers zijn. Dit zijn dille, spinazie, Chinese kool, radijs en vroege wortelen.

De belangrijkste gewassen die in de kas worden geteeld, zijn tomaten, komkommers, aubergines en paprika's.

Zodat de grond langs de randen van de bedden en in de gangpaden niet onbezet blijft, kunnen daar tussengewassen worden geplant - sla en waterkers, mosterd, rabarber. Deze gewassen worden verbouwd en geoogst voordat de belangrijkste gewassen groeien.

Als de kas wordt verwarmd en een vorstbestendige coating heeft, is het mogelijk om er het hele seizoen niet alleen groente, maar ook bloemgewassen in te verbouwen.

In het vroege voorjaar worden zaailingen van toekomstige groenten in een kas geplant, die vervolgens in de volle grond worden overgeplant. Het is dus niet nodig om zaailingen in een appartement op een vensterbank te kweken. Voor zaailingen in beschermde grond worden pompoen, kool, bieten, komkommers, courgettes, eenjarige bloemgewassen gezaaid.

Podwintergewassen die in de kas worden geteeld zijn onder andere zuring en pastinaak.

Voordelen voor het kweken van kassen

Als in de middelste baan zonder problemen komkommers in de volle grond kunnen worden geteeld, worden thermofiele tomaten, paprika's en aubergines bij voorkeur in een kas geplant. Als er een kans is en een groot kasoppervlak, kunnen absoluut alle groentegewassen erin worden gekweekt. In beschermde grond zijn planten minder vatbaar voor ziekten en worden ze beschadigd door ongedierte. In de kas worden ze minder overspoeld door onkruid. De oogst rijpt twee tot drie weken eerder en de vruchtzetting duurt langer.

Kasregels

Om met succes groenten in een kas te laten groeien, moet je de regels volgen voor het verzorgen van kassen. Elk jaar in de late herfst moet de grond in de kas worden opgegraven en organische meststoffen worden toegepast, nadat eerder alle plantenresten zijn verwijderd. Ook moeten de wanden van de kas en de coating, vooral als deze permanent is, en alle ondersteunende structuren van de kas worden ontsmet door middel van kalkbehandeling. Planten in een kas moeten worden behandeld om rot en schimmelziekten te voorkomen. Bij warm weer moet het kasdek worden opgetild en geventileerd. Eens in de vijf jaar is het raadzaam om de grond in de kas volledig te veranderen.

Aanbevolen: