Zelf Een Stripfundering Bouwen

Inhoudsopgave:

Zelf Een Stripfundering Bouwen
Zelf Een Stripfundering Bouwen

Video: Zelf Een Stripfundering Bouwen

Video: Zelf Een Stripfundering Bouwen
Video: Het meisje buigt versterking. Breien van wapening voor een stripfundering. 2024, Maart
Anonim

De constructie van de stripfundering heeft zijn eigen kenmerken. De basis van het vullen is vrij eenvoudig. In de beginfase worden de nodige berekeningen uitgevoerd voor de kracht en diepte van het leggen van de fundering, en pas dan gaan ze over tot de belangrijkste voorbereidende werkzaamheden en de directe installatie van de bekisting, versterkende kooi.

Zelf een stripfundering bouwen
Zelf een stripfundering bouwen

Noodzakelijk

  • - testen;
  • - verbrijzelde steen;
  • - zand;
  • - grind;
  • - beslag;
  • - draad om te breien;
  • - cementeren.

instructies:

Stap 1

Het belastingsniveau op de toekomstige fundering is het belangrijkste geheim waarmee rekening moet worden gehouden. Alle berekeningen komen erop neer dat de fundering sterk genoeg is, maar dat tegelijkertijd het bedrag van de uiteindelijke constructie niet tot het maximale cijfer stijgt. Bovendien zal het gebrek aan basisvermogen leiden tot de snelle vernietiging van het opgerichte gebouw, dus neem contact op met de ontwerpspecialisten voor hulp bij berekeningen of gebruik speciale formules.

Stap 2

Het niveau van bevriezing van de grond in uw regio en de diepte van het grondwater zijn de belangrijkste parameters bij het direct bepalen van de diepte van de fundering. Uw fundering dient zo te worden gelegd dat deze niet onder water komt te staan en tegelijkertijd dat het beton niet bezwijkt bij bevriezing.

Stap 3

De belangrijkste voorbereiding voor de bouw van de fundering bestaat uit een aantal werken. Maak eerst de markeringen, graaf een gat voor de funderingsput, verstevig de binnenste grondlaag, installeer de bekisting, monteer de wapeningskooi. Het gieten is de laatste fase van het hele voorbereidingsproces.

Stap 4

Installeer de bekisting en houd er rekening mee dat deze moet worden verwijderd nadat de fundering is gestort. Verwijderbare bekistingselementen zijn nu te koop. Ze kunnen ook voor korte termijn gehuurd worden.

Stap 5

Vergeet niet dat de wapeningskooi een belangrijk funderingselement is. Het wordt geïnstalleerd in de geïnstalleerde bekisting, rekening houdend met de dragende belasting. Directe installatie wordt uitgevoerd door lassen en bundels met behulp van een speciale breidraad.

Stap 6

Houd er bij het rechtstreeks storten van de fundering rekening mee dat de kwaliteit van het beton aan bepaalde eisen moet voldoen. Voor zware constructies zijn cementsoort 400 en hoogwaardige fijne steenslag geschikt.

Stap 7

De volledige stollingstijd van de oplossing komt overeen met 28 dagen. Door deze periode kan de directe bouw beginnen. Maar onmiddellijk na het installeren van de stripfundering is het de moeite waard om voor het leggen van de kelder te zorgen. Wacht vervolgens op de aangegeven tijd en begin met het bouwen van de muren.

Aanbevolen: