Hoe Bloemen In Een Kas Te Kweken?

Inhoudsopgave:

Hoe Bloemen In Een Kas Te Kweken?
Hoe Bloemen In Een Kas Te Kweken?

Video: Hoe Bloemen In Een Kas Te Kweken?

Video: Hoe Bloemen In Een Kas Te Kweken?
Video: Doen Ze Dat Zo?: Hoe worden bloemen geteeld en verwerkt voor de veiling? | Het Klokhuis 2024, Maart
Anonim

In kassen kunnen niet alleen groenten en bessen, maar ook bloemen worden gekweekt. Bovendien zal elk van hen op zijn eigen manier mooi en uniek zijn. Er is een grote verscheidenheid aan bloeiende planten die geschikt zijn voor deze omstandigheden. Als u alle regels en aanbevelingen opvolgt, krijgt u een buitengewone tuin met geurige bloemen.

Hoe bloemen in een kas te kweken?
Hoe bloemen in een kas te kweken?

instructies:

Stap 1

Pioenrozen

De beste variëteiten om te kweken zijn Avalanche, Gloris, Keluyes, enz. Een nogal pretentieloze plant die de aandacht trekt met zijn pracht en verscheidenheid aan bloemkleur.

Bereid de grond voor voordat u de plant plant. Pioenrozen geven de voorkeur aan grond die goed is bemest met minerale meststoffen en humus. Voeg hiervoor 600 g houtachtige hal, 60 g nitrofosfaat, 60 g superfosfaat en 6 kg rotte mest per 1 m2 toe. Plant de stekken tot een diepte van 4-5 cm, geef direct na het planten de bedden water en besprenkel met een laag humus (1,5-2 cm). Vergeet de plant niet te verzorgen: losmaken, onkruid wieden en de grond water geven. Nadat het is gegroeid, voedt u het 1-2 keer per maand met minerale meststoffen en kippenmestinfusie (afwisselend).

Stap 2

rozen

Sinds de oudheid wordt deze plant beschouwd als een symbool van liefde en schoonheid. Subtiel aroma, sierlijke vorm en rijkdom aan kleuren laten niemand onverschillig.

Bereid voor het planten van rozen zodegrond voor met bladhumus. Bestrooi het met zand (3-5 cm). Plant de stekken tot een diepte van 2-3 cm, geef daarna de grond goed water en dek af met een film zodat er een vochtige omgeving ontstaat. Geef de planten de eerste 5-10 dagen na het planten regelmatig water. Verwijder de folie zodra de rozen groeien. Elke variëteit aan rozen moet worden gesnoeid. Voer het uit met een scherpe snoeischaar over de ongeblazen knop, met een schuine snede. Breng daarna minerale en organische meststoffen aan met een snelheid van 20 g superfosfaat, 15 g kaliumzout, 10 g ammoniumnitraat, 5 kg humus per 1 m2.

Vergeet de plant niet te verzorgen: verwijder regelmatig onkruid en maak de grond los. Waterroos overvloedig, vooral tijdens knopontwikkeling en scheutgroei.

Stap 3

Hyacinten

Het is een plant uit de leliefamilie, een kleine meerjarige struik met kleine bloemen. Om hyacint te laten groeien, bereidt u een goed doorlatende, losse en goed bemeste grond voor. Om dit te doen, voegt u voor het planten van de plant een mengsel van superfosfaat en mest (1: 5) toe aan de grond. Plant hyacintbollen tot een diepte van 12-15 cm, volgens een schema van 20x20 cm. Voordien is het raadzaam om ze 1-2 uur in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat te bewaren. Vergeet de plant niet te verzorgen: losmaken, onkruid uit de grond verwijderen en regelmatig water geven.

Aanbevolen: