Hoe Een Verlaagd Plafond Te Demonteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Verlaagd Plafond Te Demonteren?
Hoe Een Verlaagd Plafond Te Demonteren?

Video: Hoe Een Verlaagd Plafond Te Demonteren?

Video: Hoe Een Verlaagd Plafond Te Demonteren?
Video: Plafond van gipsplaten maken | Wanden en plafonds | How to met GAMMA 2024, Maart
Anonim

Bij het betreden van een tweede woning of bij renovatie is het vaak nodig om het oude gipskarton systeemplafond te demonteren. De installatie van het plafond gebeurt meestal in de volgende volgorde: installatie van de latten, uitlijnen op ophangingen, gipsplaatbekleding, stukadoorswerk, schilderen. Demonteer het verlaagde plafond in omgekeerde volgorde.

Hoe een verlaagd plafond te demonteren?
Hoe een verlaagd plafond te demonteren?

Noodzakelijk

  • - een natte borstel voor het verwijderen van gips;
  • - schroefpistool met omkeerfunctie;
  • - kruiskopschroevendraaiers;
  • - briefpapier mes.

instructies:

Stap 1

Verwijder de plint, indien aanwezig. Als de plint van polyurethaan is gemaakt, kunt u deze hoogstwaarschijnlijk niet opnieuw gebruiken. Plinten breken gemakkelijk bij het demonteren. Verwijder alle lampen en isoleer de draadeinden.

Stap 2

Verwijder de decoratieve plafondbekleding. Als behang op het plafond is geplakt, moet het worden bevochtigd met een zeer vochtige doek. Daarna kan het behang eenvoudig worden verwijderd. De verf zal moeten worden weggespoeld.

Stap 3

Het is gebruikelijk om gipsplaten door de kamer te bevestigen. Het bladformaat is 1200 x 2500 mm. Bereken vanuit de hoek hoe de plaat ligt en waar de naad zit. Als het plafond is gemaakt met behulp van technologie, wordt deze naad gesloten met een gaas en wordt het hele plafond gepleisterd. Verwijder het slangachtige constructiegaas uit de naden. Het pelt gemakkelijk af samen met de resterende pleister.

Stap 4

Na het verwijderen van de serpentine zie je de zelftappende schroeven waarmee de gipsplaat aan de kist wordt bevestigd. Dit zal een kruisgids onthullen. Het metalen profiel wordt in het frame gemonteerd met een tussenstap van 60 cm tussen de geleiders. Vertrekkend van de gevonden dwarsbalk met 60 cm, zoek je de plaats waar de gipsplaat is bevestigd aan de andere geleiders en was je al het gips op deze plek af om de locatie van de bevestigingsmiddelen te zien.

Stap 5

Draai de schroeven waarmee de gipsplaat vastzit voorzichtig los. Zorg ervoor dat u de hulp van een of twee andere mensen krijgt. Wanneer u het eerste vel verwijdert, kunt u de rest gemakkelijker demonteren, omdat u zult zien waar de kist naartoe gaat.

Stap 6

Nadat u alle gipsplaat hebt verwijderd, verwijdert u korte profielsneden uit het frame. Ze bevinden zich langs de kamer en zijn met kruisverbinders aan de dwarsbalken bevestigd.

Stap 7

Als er geluidsisolerende matten op de panlatten zijn geplaatst, verwijder deze dan voorzichtig. Indien nodig kunnen ze opnieuw worden gebruikt. Haak de hangers los die ervoor zorgden dat de dwarsbalken niet doorbuigen en verwijder ze van het plafond.

Stap 8

Verwijder de dwarsgeleiders door de parkers uit de zijgeleiders los te draaien.

Stap 9

Als u niet van plan bent om een verlaagd plafond in de kamer opnieuw te installeren, begint het verlaagde plafond met de installatie van dit mantelelement.

Aanbevolen: