Installatie-instructies Voor Spanplafonds

Inhoudsopgave:

Installatie-instructies Voor Spanplafonds
Installatie-instructies Voor Spanplafonds

Video: Installatie-instructies Voor Spanplafonds

Video: Installatie-instructies Voor Spanplafonds
Video: Spanplafonds - spanplafond CLIPSO installatie filmpje. 2024, Maart
Anonim

Tegenwoordig zijn spanplafonds een uitstekend alternatief geworden voor conventionele beschilderde plafonds. Hun belangrijkste positieve eigenschappen zijn een ideaal glad oppervlak, duurzaamheid, hoge esthetiek. Technisch gezien is een spanplafond een dicht vinyldoek dat op een speciale manier wordt gespannen en aan een muur- of plafondprofiel wordt bevestigd. Het resultaat is een absoluut vlak oppervlak met hoge prestaties.

Installatie-instructies voor spanplafonds
Installatie-instructies voor spanplafonds

Materialen en gereedschappen voor werk

Om de installatie van een spanplafond uit te voeren, is het noodzakelijk om een voldoende groot aantal gereedschappen en materialen voor te bereiden.

Allereerst is dit een stuk vinyl dat in maat vereist is. Verder, plafond of wand (afhankelijk van wat de instructies met de technische opgave vereisen) een stokbrood. Het bedrag hangt rechtstreeks af van de omtrek van uw plafond. Voor de installatie van het stokbrood heeft u ook plastic pluggen en schroeven nodig die zijn uitgerust met een persring. Vergeet de ringen waarmee u de verwarmingsbuizen moet omcirkelen niet. Maak ook een blok hout en een stuk schuurpapier klaar om te schuren. Koop indien nodig meer plasticfolie (voor het afdekken van meubels) en bouwtape met plakband (om de muren te beschermen tegen stof dat vrijkomt bij het boren van gaten).

De lijst met gereedschappen die nodig zijn om een spanplafond te installeren, omvat het volgende: een trapladder, een laserwaterpas of waterpas, een koord om het niveau te breken, een speciale spatel waarmee het canvas in een stokbrood wordt gestopt. Daarnaast een bouwpotlood, een meetlint, een metalen vierkant, een ijzerzaag voor metaal, een verstekbak, een constructiemes en vervangbare messen ervoor. En ook een klopboormachine, een elektrisch verlengsnoer, een set boren en boren van verschillende diameters, een set schroevendraaiers, een schroevendraaier en mondstukken ervoor. Je hebt ook witte stoffen handschoenen nodig, een apparaat om verborgen elektrische bedrading te vinden, platforms of een bril voor het monteren van een lamp, een föhn en een stofzuiger.

Maak ook een bezem, schep en handzeep en een handdoek klaar.

Instructies en procedure

Meestal wordt de installatie van een spanplafond door twee personen uitgevoerd. Allereerst moet de kamer voorbereid zijn op het werk: verwijder meubels van de muren om ze vrij te kunnen bereiken met behulp van een ladder, bescherm meubels tegen bouwstof door ze af te dekken met plasticfolie. Doe hetzelfde met de vloeren. Ook wordt de bouwfilm onder het niveau van het canvas langs de omtrek van alle muren bevestigd.

Voordat u het stokbrood gaat bevestigen, moet u een meting doen en de laagste hoek van de kamer bepalen. U moet eruit springen, waarvan de grootte is voorgeschreven in de instructies. Trek vervolgens vanaf het verkregen merkteken langs alle muren horizontale lijnen. Dit gebeurt met een koord en waterpas. Langs de resulterende lijn wordt een stokbrood bevestigd. Als er een plafondbevestiging wordt gebruikt, wordt het stokbrood aan het plafond bevestigd en zorgt het ervoor dat het goed tegen de muren past.

Met een speciaal apparaat voor het detecteren van verborgen elektrische bedrading, is het noodzakelijk om te bepalen waar de elektrische kabels passeren. Deze plaatsen zijn het best gemarkeerd met verticale balken.

Om het stokbrood aan de muren te bevestigen, worden pluggen gebruikt die overeenkomen met het materiaal van de muren en schroeven met persringen. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de afstand tussen de schroeven niet groter is dan 7,5 cm. Bij het boren van gaten in de muur, moet u plaatsen vermijden waar de doorgang van elektrische bedrading wordt gedetecteerd. Op de kruising van de baguettes, evenals in de hoeken, moeten de schroeven op een afstand van 2-1 cm van de rand van de baguette worden geplaatst. Om hoekverbindingen te garanderen, snijdt u het stokbrood af met een verstekbak en schuurt u de resterende randen. De lengte van het stokbrood moet minimaal 16 cm zijn en de breedte is onbeperkt.

Na het voltooien van al deze werkzaamheden kunt u beginnen met het installeren van het platform en/of staander voor het bevestigen van de armatuur volgens de instructies.

Voordat u doorgaat met de installatie van het spanplafond, moet u alle vuil en stof in de kamer verwijderen en uw handen goed wassen.

Daarna kunt u het canvas uitvouwen en in een stokbrood fixeren met een spatel in het midden van elke muur. Voor bouwers wordt deze actie "clip" genoemd. Het is erg belangrijk om de randen van het canvas los te laten (minimaal 7,5 cm). Vervolgens moet het canvas geleidelijk langs de hele omtrek van het plafond worden bevestigd, na 70-80 cm, alsof het een naad maakt. Het canvas moet vanuit het midden naar de randen worden getrokken. Zorg er tegelijkertijd voor dat er geen kreukels en vouwen ontstaan. Last but not least wordt het canvas op de hoeken bevestigd. Nu kunt u het canvas langs de onderkant van de stokbroodplank bijsnijden.

Om de vorming van een pony te voorkomen, is het de moeite waard om de hangende randen opnieuw af te knippen.

Als je merkt dat er plooien op het canvas zijn ontstaan, verwijder deze dan met een constructieföhn. Verwarm de gerimpelde gebieden gewoon in een cirkelvormige beweging bij een temperatuur van maximaal 200 ° C. Houd hierbij de föhn op minimaal 20 cm afstand van het doek.

Wanneer het vinyl is uitgerekt, is het tijd om met verlichting te werken. Op de veronderstelde locaties van de armaturen is het noodzakelijk om kruisvormige sneden te maken voor het losmaken van elektrische bedrading (ongeveer 2x2 cm).

Het is het beste om de installatie van lampen toe te vertrouwen aan specialisten die enige ervaring hebben met het uitvoeren van elektrische werkzaamheden.

Aanbevolen: