Is Het Mogelijk Om Lenteknoflook In De Winter Te Planten?

Inhoudsopgave:

Is Het Mogelijk Om Lenteknoflook In De Winter Te Planten?
Is Het Mogelijk Om Lenteknoflook In De Winter Te Planten?

Video: Is Het Mogelijk Om Lenteknoflook In De Winter Te Planten?

Video: Is Het Mogelijk Om Lenteknoflook In De Winter Te Planten?
Video: Knoflook kweken - teentjes in de grond planten 2024, Maart
Anonim

Knoflookvariëteiten worden lente genoemd, die worden aanbevolen voor planten en groeien in het warme seizoen. Maar het is heel goed mogelijk om deze variëteiten in de herfst in de grond te planten. Goed geplante knoflook zal groter worden dan de klassieke voorjaarsaanplant.

Knoflook
Knoflook

Het grootste probleem bij het kweken van lenteknoflook onder winterzaai is de lage vorstbestendigheid in vergelijking met wintervariëteiten. Maar als je een overkapping met stro of ander organisch materiaal gebruikt, is de uitval door bevriezing erg klein.

Voorbereiding van plantmateriaal

In de regel is tegen het moment van planten de lenteknoflook onlangs geoogst, de natuurlijke ontkieming zal niet snel beginnen. Om het ontkiemen van knoflook te versnellen, wordt het enkele dagen in de koelkast in het groentecompartiment geplaatst. Vervolgens worden ze verdeeld in kruidnagel, behandeld met fungiciden en in een zak gevuld met nat zaagsel. Voor kieming is een temperatuur van 10 tot 15 graden vereist.

Na een of twee weken verschijnen de eerste scheuten. Als meer dan de helft van de tanden is doorgekomen, kun je beginnen met planten.

Landingsdata

De landingstijden verschillen per regio en het werkelijke weer. Meestal begint het planten wanneer de bodemtemperatuur daalt tot 5 graden Celsius. Het is onwenselijk om knoflook in bevroren grond te planten.

De bedden klaarmaken

Graaf de grond op, voeg organische of chemische meststoffen toe. Grote kluiten aarde worden gebroken, waardoor een zo groot mogelijke uniformiteit wordt bereikt. De bedden worden afgebakend met een schoffel of speciale apparaten voor het planten van knoflook.

Sommige tuinders gebruiken een conventionele hark voor het planten van knoflook, die met kracht in de grond wordt gedrukt. De gaten worden gevormd waarin de teentjes knoflook worden gestoken. In dit geval is het niet eenvoudig om de zitdiepte aan te passen, het is gemakkelijker om dit te doen in traditionele groeven.

Om knoflook te planten, heb je een bed nodig van ongeveer 25 cm diep. Je kunt het dieper maken, tot 35 cm. In dit geval wordt de kans op bevriezing kleiner, maar de ontwikkeling van knoflook zal vertragen, de oogsttijd wordt uitgesteld met ongeveer twee weken.

Vorstbescherming

Onderdak in de herfst wordt niet onmiddellijk na het planten gedaan, maar later, wanneer de grond 1 of 2 cm bevriest. De optimale hoogte van het kussen in de zuidelijke regio's is 15 cm, in de noordelijke regio's - tot 30. Bijna elke biologische materie kan als beschermend materiaal worden gebruikt, bijvoorbeeld:

  • Rietje;
  • Gemaaid onkruid;
  • Hooi;
  • Gevallen bladeren;
  • Zaagsel.

Het is noodzakelijk om zorgvuldig om te gaan met organisch materiaal, omdat schimmels, insectenlarven en ziekteverwekkers van infectieziekten kunnen worden meegebracht. Voor profylaxe moet het materiaal worden behandeld met fungiciden en insecticiden. Onkruiden kunnen hun zaden in een moestuin zaaien, waardoor het moeilijk is om te wieden voor het volgende seizoen. Om dit te voorkomen, moet het onkruid voor de bloei worden gemaaid.

Als het niet mogelijk is om het afdekmateriaal te verwerken, worden de bedden met knoflook bedekt met polyethyleen, waarop organische materialen worden gelegd. In het voorjaar wordt de schuilplaats voorzichtig verwijderd, van de site gehaald op hetzelfde tafelzeil, in een poging het niet op de grond te morsen.

Aanbevolen: